1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Maaşlara Yüzde 46 Zam Geldi! Çalışanlara Müjde

Maaşlara Yüzde 46 Zam Geldi! Çalışanlara Müjde

Eylül ayının ortalarına doğru ilerlerken maaş zamlarına dair toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller imzalandıkça kamuoyu bilgilendiriliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Orta Vadeli Program’ın açıklamasının ardından asgari ücret, emekli ve memur maaş zamlarına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Yıl sonu enflasyon beklentilerine göre SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 13,44 oranında artacağına dair tahminler bulunurken, asgari ücret zammının belirlenebilmesi için de 2024 yılının son haftalarında işçi ve işveren temsilcileri asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelecekler. Söz konusu toplantılar neticesinde milyonlarca çalışanın alacağı maaş belirlenecek. Asgari ücretlerin, emeklilerin, memurların yanı sıra belediye personellerinin maaş zamları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, belediye personelinin maaş zammının belirlenebilmesi ve sosyal haklarında iyileştirmeler gerçekleştirilebilmesi için eylül ayında belediye yönetimleriyle sendikalar arasında toplu iş sözleşmeleri, ek protokol görüşmeleri sürerken, anlaşmalar sağlandıkça da maaş zamlarının detaylarına ilişkin kamuoyu bilgilendiriliyor. 

Yüzde 46 Zam Geldi

Belediye personellerinin maaş zamlarına ilişkin her geçen gün açıklamalar gelmeye devam ederken, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar da toplu iş sözleşmesi kapsamında belediye şirketi çalışanlarının eski maaşlarının üzerine yüzde 35-43-46 oranında zam yapılması ile ilgili protokol imzalandığını duyurdu. Belediye personelini ilgilendiren maaş zammının detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi veren Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar:

 

‘’Toplu iş sözleşmesi kapsamında belediye şirket çalışanlarımızın eski maaşlarının üzerine %35-43-46 oranlarında zam yapılmasıyla ilgili protokole imza attık. Tüm çalışanlarımıza hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun’’ ifadelerine yer verdi.

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Eylül

Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile yüzde 35 ile 46 aralığında değişen maaş zammı ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de belediye yönetimleriyle sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi, ek protokol görüşmelerinden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar belediye yönetimleriyle sendikalar kadar arasındaki yapılan görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça maaş zamlarına, sosyal haklardaki iyileştirmelere dair kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz