1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Tarım Bakanlığı Desteklere Zam Yaptı! 12.000 TL Ödenecek

Tarım Bakanlığı Desteklere Zam Yaptı! 12.000 TL Ödenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı farklı destek ödemelerinde artışa gidilmesi durumunda eylül ayında da kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlıyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayının ilk günlerinde farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerinin hangi tarihlerde çiftçilerin hesaplarına aktarılacağına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın eylül ayının son gününe kadar cuma günleri tarımsal destekleri vermesi beklenirken, farklı programlar çerçevesinde sunulacak olan destekler ile ilgili de yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, küçük ölçekli balıkçılara 2025 ve 2026 yıllarında sağlanacak olan destekler bu yıla göre yüzde 43 ile yüzde 100 oranında artırılırken, ödemelerin detayları merak konusu oldu. Bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgi verdi. 

Tarım Bakanlığı Balıkçı Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasına göre 2025 ve 2026 yıllarında küçük ölçekli balıkçılara sağlanacak olan desteklerde artışa gidildi. Yüzde 100'e varan artışı içeren küçük ölçekli balıkçıların desteklenmesi tebliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından güncel destekler ile ilgili bilgi verildi. Söz konusu desteklere ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada:

 

‘'Buna göre, denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, tekne boylarına göre birim destekleme tutarları 2024 yılına kıyasla yüzde 43 ile yüzde 100 arasında yükseltildi. Bu kapsamda, birim destekleme tutarları gelecek yıl en düşük 5 bin lira, en yüksek 12 bin lira olacak şekilde belirlendi. Ayrıca, kadın balıkçılara pozitif ayrım yapıldı. Bu kapsamda söz konusu destekler, kadın balıkçılara yüzde 35 daha fazla olacak şekilde, en düşük 6 bin 700 lira, en yüksek 16 bin 200 lira şeklinde ödenecek’’ denildi.

Eylül 2024 Çiftçi Destekleri

Küçük ölçekli balıkçılara sağlanacak olan desteklerde artışa gidilmesinin edilmesinin ardından söz konusu desteğin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerini eylül ayında hangi tarihte hesaplara aktaracağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarımsal destekler genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilere iletiliyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde de farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler cuma günleri verildikçe bakanlık açıklamalar yapacak. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz