1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. Özel’den CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a balans ayarı: Suriyeliler yerine vatandaşın su sorunuyla uğraşın

Özel’den CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a balans ayarı: Suriyeliler yerine vatandaşın su sorunuyla uğraşın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suriyelilere nikah ücretini 10 arttırarak 10 bin liraya çıkaran Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a sert çıktı: “Bu açıklamalar partinin genel çizgisine, hattıyla da çok uyuşan açıklamalar değil. Suriyelilerle uğraşmak yerine vatandaşın su sorunuyla uğraşırsanız daha büyük teveccüh göreceğinizden emin olun” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete


EGELİ GAZETE- Suriyelilere nikah ücretini 20 kat arttırarak 10 bin liraya çıkaracağı açıklaması yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den balans ayarı geldi. Haber Türk TV yayınına katılan Özel, “Bu tip açıklamalar sosyal demokrat bir partinin de bir kamu yöneticisinin de yapması gereken açıklamalar değil. Zaten öyle Afyon’da her gün nikah kıyıldığı falan da yok Suriyelilere. Bu açıklamalar partinin genel çizgisine, hattıyla da çok uyuşan açıklamalar değil. Suriyelilerle uğraşmak yerine vatandaşın su sorunuyla uğraşırsanız daha büyük teveccüh göreceğinizden emin olun” dedi.


AFYON’DA HER GÜN SURİYELİ NİKAHI KIYILDIĞI FALAN DA YOK

Özel, “Göçmen politikası yerel yönetimlerin işi değildir. Arkadaşlara da bunu söyledim. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal çok sevdiğim, çok çalışkan, bir işi tuttu mu koparan, bir daha ki seçimi yüzde 70 ile kazanır. Ve ya çok daha önemli görevleri verin başarabilecek bir arkadaşımız, hiç ona bir şüphem yok. Afyonkarahisar’da kaç tane göçmene nikah kıyıyor? Onu da bilmiyorum. Afyon’da ve Türkiye’ni birçok yerinde seçmen; Türkiye’de bu kadar açlık, bu kadar yoksulluk varken AK Parti’nin kötü dış politikası, hatalı kararları, Suriye politikası yüzünden Türkiye’ye bu kadar göçmen gelmesinden rahatsız ve tepkili. Bu tepkiyi siyasete ciro etmek için bu tip açıklamalar sosyal demokrat bir partinin de bir kamu yöneticisinin de yapması gereken açıklamalar değil. Zaten öyle Afyon’da her gün nikah kıyıldığı falan da yok Suriyelilere. Bu açıklamalar partinin genel çizgisine, hattıyla da çok uyuşan açıklamalar değil.”


POPİLİZMA KAÇAN ŞEYLERİN BİZE FAYDASI OLMAZ

“Bizim göçmen politikamızı biliyorsunuz. Biz Suriye ile Esat ile müzakereyi, barışı, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin devreye sokulmasını, herkesin taşın altına elini uzatmasını, Suriye’deki insanların yine ülkelerine dönecek cazip yerleşimler olmasını, iş, aş ve konut sağlanmasının teşvik edilmesini istiyoruz” diyen Özel şöyle konuştu: “Türkiye’de doğan 1.5 milyon Suriyeli çocuk için de çeşitli jestler yapılmasını istiyoruz. Giderseniz vizesiz giriş ayrıcalığı, üniversitelerde öncelik verilmesi gibi. Suriye vatandaşı olacaksınız ama bir gönül bağımız olacak. Türkiye’de tatile geldiğinizde turizm vergisi almayacağımız gibi. Teşvik edici şeyler gibi bir paketimiz var. Nikah kıymamakla Suriyelileri Suriye’yi yollayamazsınız. Ama en doğal insan hakları noktasında bir durum bu. O yüzden yerel yönetici arkadaşlarımızın partinin genel politikalarıyla uyumlu bir çizgide olmaları lazım. Bunu kendilerine telkin ettik. Suriyelilerle uğraşmak yerine vatandaşın su sorunuyla uğraşırsanız daha büyük teveccüh göreceğinizden emin olun. Suriyeli mesele yerel yöneticilerin çözebileceği bir mesele değil. Ben hem Burcu Köksal’ın hem de diğer arkadaşlarımızın çok yetenekli, çok çalışkan, halkta çok karşılığı olan arkadaşlar olduğunu biliyorum. Zaten seviliyorlar. Böyle popülizme kaçan şeylerin bize çok faydası olmaz.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz