1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Tencere - tava eylemi yayılıyor

Tencere - tava eylemi yayılıyor

İzmir’de Çağdaş Emekli Kadınlar Derneği’nin (ÇEKAD) başlattığı tencere-tava eylemi, dalga dalga yayılıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Emeklilere yeterli oranda zam verilmemesini protesto eden kadınların, geçen hafta pencere ve balkonlarından gerçekleştirdikleri tencere tava eylemini, Cumhuriyet Halk Partisi ve bazı kadın kuruluşlarının da destek verdiği görüldü.

CHP örgütleri destek verdi

CHP İl Başkanlığı, ilçe başkan ve yöneticileri, Kadın Kolları üyeleri, ilçe binaları önünde, yapılan zamları protesto etti. Parti yönetici ve üyeleri, tencere-tava ritmiyle emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi.

Çağdaş Emekli Kadınlar Derneği Başkanı Emel Denizaslanı’nın çağrısıyla her geçen gün yayılan tencere tava eylemini sosyal medyada paylaşan kadınlar, maaşlarına zam alıncaya kadar bu eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini söylediler.

Dernek Başkanı Emel Denizaslanı, “Hükümet ekonomiyi emeklilerin sırtından düzeltmeye çalışırken, bunun bedelini hesap edemiyor. Seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz.”dedi.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı (İKKB) Gülsen Özkan, emekli kadınların başlattığı eylemi, her akşam pencere ve kapı önlerinden tencere tava-çalarak destek verdiklerini söyledi.   


Sesimizi duyun, kulakları tıkamayın

Tencere ve tavaları birbirine vurarak, “Sesimizi duyun, kulaklarınızı tıkamayın” diyen emekli kadınlar, zamlardan bıktık, yağdan şekere, ete, süte, peynire, bakliyata, sebze ve meyveye gelen zamlardan dolayı çaresiziz. Markete gitmek zulümden beter oldu.  Fakirlerin sofrasındaki ekmek giderek küçüldü. 10 bin lira ile sürünüyoruz. İnsanca yaşam için zam istiyoruz. Maaşlar, en az asgari ücret seviyesinde olmalı” şeklinde taleplerini dile getirdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz