1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Dünya
  4. Trump ‘and içti’: Filistin yanlısı eylemci öğrencileri sınırdışı edeceğim

Trump ‘and içti’: Filistin yanlısı eylemci öğrencileri sınırdışı edeceğim

Eski ABD başkanı Donald Trump yeniden seçilirse Filistin yanlısı kampüs gösterilerini bitireceğini ve eylemci öğrencileri sınırdışı edeceğini söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Washington Post’un haberine göre 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump, New York eyaletindeki özel bir konferansta bağışçılarla buluştu.

Trump’ın, “Yahudi dostlarımın yüzde 98’i burada” diye şakalaştığı konferanstaki bağışçıların anonim olarak aktardığına göre Trump, ‘‘Gösteri yapan öğrencileri sınırdışı edeceğim. Birçok yabancı öğrenci var ve bunu duyar duymaz gösteri yapmaktan vazgeçecekler’’ dedi.

Göstericileri halihazırda savaş açtığı ‘radikal devrim’in parçası gören Trump, Columbia Üniversitesi’ndeki gösterileri bastıran New York polisinin diğer şehirlere ilham olması ve gösterilerin artık sonlandırılması gerektiğini vurguladı.  

Trump çark etti

Konferansın bir diğer konusu İsrail’di. Daha önce Trump, kendisi başkan olsaydı Gazze savaşının asla çıkmayacağını defalarca iddia etmiş, ‘‘Bu iş artık bitsin… Barışa dönün ve insanları öldürmeyi bırakın’’ demişti.

Ancak son aylarda önemli Cumhuriyetçi bağışçılar lobicilik faaliyetleriyle, Trump’ı, İsrail ve Başbakan Binyamin Netanyahu lehine daha güçlü bir duruş sergilemeye itti. Nitekim bu özel konferans Trump’ın fikirlerinin değiştiğini gösteriyor. 

Varlıklı bağışçılara konuşan Trump, İsrail’in ‘teröre karşı savaşını’ sürdürme hakkı olduğunu söyleyerek, başkanlık dönemindeki İsrail lehine politikalarınla övündü.

İki devletli çözüm, artık çözüm değil

Trump, Time dergisiyle geçen haftaki söyleşisinde bağımsız Filistin devleti projesinin uygulanabilirliği konusunda şüpheleri olduğunu belirterek, ‘‘Artık bölgede iki devletli çözümünün işleyebileceğinden emin değilim’’ dedi.    

İki devletli çözüm, yıllardır hem Cumhuriyetçi hem de Demokratların başkanlığında ABD politikalarının nihai hedefiydi.

Bağışçıların özel konferanstan aktardığına göre, Trump, ‘‘Beni seçerseniz ki gerçekten bunu yapmalısınız, beni yeniden seçerseniz, bu (Filistin yanlısı) hareketi 25-30 yıl geriye götüreceğiz’’ dedi.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz