1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Keleş: Tugay enflasyon farkını verirse anlaşırız, üyelerimiz arasında referandum da yapabiliriz

Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Keleş: Tugay enflasyon farkını verirse anlaşırız, üyelerimiz arasında referandum da yapabiliriz

İzmir Büyükşehir Belediye memurlarının Sosyal Denge Tazminatı ve Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucu memurlar eyleme devam ediyor. Tugay'ın teklifini kabul etmeyen belediye emekçileri, 6 ayda bir enflasyon farkının rakamlara yansıtılmasını bekliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE-  İzmir Büyükşehir Belediyesi Memurları sosyal denge tazminatından anlaşma sağlanamamasından sonra toplu sözleşmenin imzalanmaması nedeniyle haftalardır eylem yapıyor. Büyükşehir memurları bugün bir kez daha iş bırakıyor. Tüm-Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a çağrıda bulunarak, “Enflasyon farkını verirse anlaşırız. Tugay’dan yeni bir şey söylemesini bekliyoruz” dedi.

Tugay, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden sosyal denge tazminatının yasal sınırın üzerine çıkılması için yetki almıştı. Tugay, ikramiyeler dahil toplam aylık 16 bin 750 TL sosyal denge tazminatı teklifinde bulunmuştu. Belediye emekçileri memur haklarının eritildiği gerekçesiyle teklifi kabul etmedi ve mücadeleye devam edileceğini açıkladı. Başkan Tugay, 31 Mart'a kadar imza atılmazsa sosyal denge tazminatının yasal sınır üzerinden belirleneceğini ifade eden bir açıklama yayınladı. Büyükşehir memurları ise bu açıklamayı tehdit olarak yorumladıklarını ifade ederek "Yarın iş bırakma eylemimiz ile tepkimizi göstereceğiz" açıklaması yaptı.

"ENFLASYON FARKI YANSITILIRSA ANLAŞMAYA ÇALIŞIRIZ"

TÜM-BEL-SEN 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, Başkan Cemil Tugay'ın tutumunu tehdit olarak değerlendirdiğini ifade ederek, "Kazanımlı bir Toplu İş sözleşmesi olsun istiyoruz. Şu anki bize verilen teklif 16 bin 750 TL. Biz ocak ayında Toplu İş Sözleşmesinde aldığımız haklarımıza yeni bir şey eklenmiyor. Üstelik bunu 2 yıla yayarak zam vermeyerek enflasyona göre yansıtmayarak eritmek istiyorlar. Biz mevcut haklarımızı korumak istiyoruz. Buna enflasyon farkı yansıtılırsa oturur anlaşamaya çalışırız. Üyelere sorarız. Biz demokratik bir sendikayız. Sandık koyarız referandum yaparız" ifadelerini kullandı. 


"TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Keleş, Toplu İş Sözleşmelerinin tehditle devam edemeyeceğini belirterek, "Bu tarz şeylerde şu söylenebilir. 16 Bin 750 TL'den yukarı çıkamıyorum denebilir ama şu tarihe kadar kabul edin etmeyin denirse bu tehdittir. Bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Yarın iş  bırakma eylemimiz ile tepkimizi göstereceğiz" diye konuştu. 

"6 AYDA BİR ENFLASYON FARKI"

TÜM-BEL-SEN 1 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Turgut Angün ise Tugay'ın bir dayatma yaptığını ifade ederek, emekçileri tehdit etmemesini ve haklarının verilmesini istediğini ifade etti. Angün şunları kaydetti:

"Bizim isteklerimiz açık ve net. Kazanılmış haklarımızın korunmasını istiyoruz. Biz yeni bir şey istemiyoruz. Eğer iki yıllık sözleşme imzalamak istiyorlarsa her 6 ayda bir paramızın enflasyona ezdirilmemesi için enflasyon artış farkı istiyoruz. Mali hakların enflasyona ezdirilmemesini talep ediyoruz. Ortak bir noktada buluşalım istiyoruz. Toplu Sözleşme masası bir kere kuruldu. Ama maalesef bize bu taban tutar dayatıldı biz de bunu kabul etmiyoruz.”

"TUGAY'DAN YENİ BİR ŞEY SÖYLEMESİNİ İSTİYORUZ"
Emekçilerin taleplerinin bir an önce karşılanmasını istediğini söyleyen Angün, "Belediye Başkanının emekçilere adım atmasını istiyoruz. Yeni birşey söylemesini istiyoruz. Yasal sınır tehditlerine sığınmasın. Emekeçiler adım bekliyor. Bunun mücadelesini vereceğiz" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz