1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Asayiş
  4. Tunç Soyer Türkiye’deki yerel yönetimler ile Avrupa Konseyi arasında köprü kuracak

Tunç Soyer Türkiye’deki yerel yönetimler ile Avrupa Konseyi arasında köprü kuracak

Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni görevine ilişkin, “Türkiye’nin tüm yerel yönetimleri ile Avrupa Konseyi arasında köprü kuracağız” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) 45. Genel Kurulu’nda; oy birliğiyle Kongre’nin Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, Avrupa mesaisi dönüşünde Adnan Menderes Havalimanı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanı olarak 2,5 yıl boyunca görev yapacak olan Başkan Soyer, yeni görevi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer’i havalimanında CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilçe başkanları alkışlarla karşıladı. İl Başkanı Aslanoğlu, Başkan Soyer’i yeni görevinden dolayı tebrik ederek çiçek takdim etti.

Herkes İzmir'i konuşuyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılında, Türkiye’yi ve İzmir’i en yüksek seviyede temsil etmenin gururunu yaşadığını belirterek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, şunları söyledi: “Çok gururlu ve heyecanlıyım. Hakikaten büyük bir gurur, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken ve dünya yangın yeriyken Türkiye’nin bu seviyede Avrupa Konseyi’nde temsil ediliyor olması çok kıymetli. Çünkü Bölgeler Meclisi, 46 ülkeden 130 bin yerel yönetimin temsil edildiği bir yapı… Bu yapının meclis başkanlığını üstlenmek gerçekten büyük bir gurur ve mutluluk… Hep ‘coğrafya kaderdir’ deriz, biz Avrupa ile bu yakınlıkta yaşamaya devam edeceğiz ama Avrupa Birliği’nin aldığı kararları, maalesef süreçlerin içinde yer almadığımız için sadece uygulayan durumunda kalıyoruz. Ama böylece yasama süreçlerinin içinde yer alarak orada ağırlığımızı koymak mümkün olabilecek. Avrupa Birliği ile Avrupa Konseyi ile daha yakın ilişkiler kurmamız mümkün olacak. Diliyorum ki bu, şehrimize büyük faydalar çıkartsın. Bunun için canla başla çalışacağız. En azından evvelsi gün Strazburg’da yaşadıklarımız, İzmir’in bilinirliği konusunda çok önemli bir sonuç da ortaya çıkardı. Herkes İzmir’i konuşuyor, merak ediyor.”

Barış ve demokrasi vurgusu

Hem sosyal medyadan hem telefonla yüzlerce tebrik telefonu aldığını söyleyen Başkan Soyer, “Bu görev, şu anda Türkiye’nin Avrupa Konseyi nezdindeki en büyük koltuğu… Ben artık sadece İzmir’i temsil etmiyorum, dolayısıyla Türkiye’nin oradaki imajını, hakkını hukukunu korumak için de mücadele edeceğiz. Ben en büyük mücadele alanının demokrasi ve barış olduğunu düşünüyorum. Türkiye büyük bir kaosun ortasında, her tarafımızda savaş, yangın… Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu görevin, böyle bir dönemde barışı ve demokrasiyi güçlendirecek adımlar atmamıza imkan verecek bir koltuk olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Batı ile daha çok yakınlaşacağız

‘Yeni görevinizin İzmir’e yansıması nasıl olacak?’ sorusunu yanıtlayan Başkan Soyer, “İzmir her zaman Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı olmuştur. Bu perçinlemiş oluyor. İzmir, Batı ile daha yakınlaşacak. Biz Türkiye ve Avrupa ile ilgili alınan kararları daha yakından takip etme fırsatı bulacağız. Açılan fon kaynaklarından, hibe kaynaklarından çok daha rahat haberdar olacağız. Türkiye’deki yerel yönetimlerin Avrupa Konseyi nezdinde daha fazla yer bulabilmelerini sağlıyor olacağız. Kısacası Türkiye’nin tüm yerel yönetimleri ile Avrupa Konseyi arasında köprü kuracağız” diye konuştu. Gizem TABAN ŞEBER/İZGAZETE

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz