Türkiye’de köpekleri gurur ve sevgiyle karşılayan bir organizasyon düzenlenecek

Merhaba sevgili dostlar,

Türkiye, sahipsiz köpeklerin itlaf edilmesini sağlayacak Sokak Hayvanları Yasası’nı tartışıyor. 
Tüm hayvanseverler yasanın geri çekilmesini istiyor ve bunun için eylemler düzenliyor, masum canların yaşamı için mücadele ediyor.
Çünkü bu topraklarda tüm canlılara ve onların yaşam hakkına saygı duyan milyonlarca insan yaşıyor.

Bunun en açık kanıtlarından biri de FCI 2025 Dünya Arama ve Kurtarma Köpekleri Takım Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenlenecek olması.
Slovakya’da 24 Şubat 2024’te yapılan yıllık toplantıda alınan karar gereği gelecek yıl bu büyük organizasyon Türk Kennel Kulübü’nün (KIF) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 

FCI 2025 Dünya Arama ve Kurtarma Köpekleri Takım Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak, 6 Şubat depremlerinin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan herkes için de bir saygı duruşu anlamına geliyor.

Çünkü Türkiye, bu organizasyon kapsamında, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedeler için çalışan arama ve kurtarma köpek takımlarını, bu kez yarışmacı olarak ağırlayacak. 

Türkiye'nin bu saygın şampiyonaya ev sahipliği yapacak olması, dünya genelindeki arama ve kurtarma köpeklerinin olağanüstü becerilerini sergileme fırsatının yanı sıra, insan ruhunun dayanıklılığını ve insanlar ile köpekler arasındaki kopmaz bağı onurlandırmak için de bir anı olacak. 

Organizasyonun, Türkiye’de gerçekleştirilmesi için emek veren başta Köpek Irkları Fedarasyon Başkanı Ozan Belkıs, İş Köpekleri Komisyon Başkanı Göktan Eker ve KIF yönetim kurulu başta olmak üzere sonsuz teşekkür ediyoruz.

Tüm hayvansever dostları da bu önemli organizasyona katılmaya davet ediyoruz.