1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. CHP'li Yücel: Emekli maaşı da asgari ücrette en az 25 bin TL olmalı

CHP'li Yücel: Emekli maaşı da asgari ücrette en az 25 bin TL olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Deniz Yücel, MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Yücel emekli maaşına vurgu yaparak, AK Partiye yüklendi. Yücel: "Asgari ücret bile açlık sınırının altında kalmışken, ölçüp biçip hesapladığınız ücret 12 bin 500 lira öyle mi? İktidarı bir kere daha uyarıyoruz! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilmeli, asgari ücret de en az 25 bin lira olmalı" ifadelerine yer verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE-Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Deniz Yücel, MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Yücel emekli maaşına vurgu yaparak, iktidara yüklendi. Yücel: "Asgari ücret bile açlık sınırının altında kalmışken, ölçüp biçip hesapladığınız ücret 12 bin 500 lira öyle mi? İktidarı bir kere daha uyarıyoruz! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilmeli, asgari ücret de en az 25 bin lira olmalı" ifadelerine yer verdi. 

"KKTC BÜYÜKELÇİ GENEL BAŞKANIMIZI KARŞILAMAKTAN İMTİNA ETTİ"

Yücel, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, hepinizin bildiği gibi Kıbrıs’ta bir dizi görüşme gerçekleştirdi.Bu ziyaretler diplomatik kurallar çerçevesinde, samimi ve nezaketli bir şekilde gerçekleşti.Fakat Lefkoşa'da son derece yakışıksız bir tavırla karşılaştık... Her şey olması gerektiği gibi diplomatik teamüller çerçevesinde ilerlerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görevli büyükelçi, Genel Başkanımızı karşılamaktan, yan yana görünmekten imtina etti.Aklı sıra kendince bir mesaj verdi…Bu yakışıksız ve saygısız davranışı eski genel başkanlarımıza ve dışişleri bakanlarımıza da yaptı. Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’i karşılamayan Kıbrıs Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun bu davranışı diplomatik teamüllere aykırıdır.Bu saygısızlık, sadece CHP’ye değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin temsil ettiği demokratik değerlere ve diplomatik geleneklere de bir hakarettir.Bir büyükelçinin görevi, devletin ve milletin çıkarlarını en üst düzeyde gözetmektir. Büyükelçi Feyzioğlu’nun, CHP heyetini karşılamaması, bu görevin gerektirdiği tarafsızlıktan, ağırlıktan ve devlet ciddiyetinden uzak bir tutum sergilediğini göstermiştir. Geçmişi herkes tarafından bilinen, nerede durduğu belli olmayan, duruşu ve tavrı, anlık kişisel çıkarlarına göre şekillenen bu rüzgar gülü, kendini istediği kadar küçültebilir, istediği yere kadar alçaltabilir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ederken bunu yapamaz!" dedi

"BİZ BAŞARDIK DİYİNCE BAŞARMIŞ OLMUYORUZ"

"Bu hafta da Sayın Şimşek’ten, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in kredi notumuzu iki kademe arttırmasını büyük bir başarı hikayesi olarak dinledik" diyen Yücel, "Notumuz B3’ten B1’e yükselmiş.Büyük bir müjde ile duyuruldu duyurulmasına ama; Moody’s’e göre hala “yatırım yapılabilir ülkeler” arasında bile değiliz. Fakat kimse bu acı gerçekten bahsetmiyor… Kredi notumuz iki kademe yükseldiği halde dahi, ülkemizin “yatırım yapılabilir ülkeler” arasına girememesi, Türkiye’yi, kaç yıl geriye götürdüklerinin de bir kanıtı aslında…AKP iktidarının ve ekonomiyi kurtarsın diye göreve getirdikleri Mehmet Şimşek’in bu pişkin tavırları, artık milletin aklıyla alay etmekten ve sabrını sınamaktan başka bir şey değil…Bu artık; “pembe tablo çizmenin de” ötesinde bir şey…İşçinin, emekçinin, emeklinin, çiftçinin emeğinin karşılığından tasarruf ederken, kendilerine kaynak yaratanların şatafatından gram eksilme yok….Hala bir eli yağda bir eli balda olan saray ve avaneleri, ekonomik krizi zerre dahi hissetmiyor.Yahu anlayın artık kardeşim. Siz “Başardık” deyince başarmış olmuyoruz.Moody’s kredi notumuzu yükseltince Ayşe Teyze’nin tenceresi kaynamıyor, Ahmet Amca’nın borçları bitmiyor. Gerçek anlamda kazandığımızda; Halk bunu evinde hissetmeli, bu durum fiyat etiketlerine, mutfaktaki tencereye yansımalı" diye konuştu. 

 

"ASGARİ ÜCRET DE EMEKLİ MAAŞI DA 25 BİN TL OLMALI"

Yücel, "Emeklilere reva görülen maaş 12 bin 500 lira…Bir de Erdoğan, emekli maaşına verdikleri şaka gibi zammı eleştiren muhalefete hiç utanıp sıkılmadan “Bunların sırtında küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz” demiş. Sayın Erdoğan! Sen farkında değilsin ama asıl küfe “emeklinin, emekçinin, işçinin, esnafın sırtında…”Neyi ölçüp biçiyorsanız, yanlış ölçüyorsunuz. Asgari ücret bile açlık sınırının altında kalmışken, ölçüp biçip hesapladığınız ücret 12 bin 500 lira öyle mi? ktidarı bir kere daha uyarıyoruz! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilmeli, asgari ücret de en az 25 bin lira olmalı." dedi.

Yücel' in açıklamasının tamamı ise şöyle, 

Emeklilerin maaşlarıyla ilgili tek tip düzenleme yapması gerekirken,

İntibak yasası çıkarılarak emekliler arasındaki ayrımların ortadan kaldırılması gerekirken,

Prim güncelleme katsayısının, aylık bağlama oranlarının, aylıkların alt sınırlarının hakkaniyetle belirlenmesi gerekirken,

AKP’nin son planı, emeklilik yaşını 65'e yükseltmekmiş…

 

AKP emeklilik ile ilgili ne zaman bir düzenleme yapılacağını söylese emekli haklarında bir gerileme yaşanmıştır.

 

En yıkıcı olanı ise 2008 yılında yapılan değişikliktir.

 

Bu değişiklik ile emeklilik yaşı yükseltilmiş, aylık bağlama oranları düşürülmüş ve emekliliğe hak kazanma koşulları ağırlaştırılmıştır.

 

AKP’yi bir kere daha uyarıyoruz.

Emeklilik sistemini değiştirip insanlarımızı "mezarda emekliliğe" zorlayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

 

Hatırlatalım... 

EYT bizim zorlamamızla çıkarıldı.  

Mağdur olan binlerce kişi hakkını aldı. 

Eğer çalışanlara karşı yeni bir oyun oynamaya kalkarsanız karşınızda  bizi bulacaksınız. 

 

Emeklilikle ilgili yapacağınız en hayırlı iş, emeklilik maaşlarını arttırmak olacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, emeklilerin sesi olmaya devam edeceğiz. 

 

Değerli basın mensupları,

Geçtiğimiz hafta ülkemizin, devlet kurumlarının kaynaklarının milletimize değil de; yandaşlara, belli kişilere ve gruplara aktarıldığının bir örneği daha ortaya çıktı. 

 

Türk Hava Yolları, milletimizin gururu filenin sultanlarını 13 saatlik ABD yolculuğuna ekonomi sınıfında daracık koltuklarla gönderirken; meğer bir taraftan da tarikatlara, yandaşlara, kendilerine yakın derneklere sınırsız ayrıcalıklar tanımış... 

 

2018-2021 tarihleri arasında binlerce bedava bilet verilmiş. 

 

Tonlarca bagaj ve kargo bedava taşınmış.

İndirimli yolculuklar yapılmış, üst sınıfta uçmuşlar.

Tarikatlara, yakın görülen derneklere, eşe dosta kıyak çekilmiş.

 

Değerli basın mensupları, kıymetli yurttaşlarımız;  

Bunlar “Allahtan korkmaz, kuldan utanmazlar” 

 

Milyonlarca lira tarikatlara, yandaşlara aktarılıyor, sonra memurun işçinin alın teri ile kazandıklarını göz dikiliyor.

 

Bir diğer değinmek istediğimiz konu ise değerli arkadaşlar, 

 

Geçtiğimiz günlerde, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’deki Fransız Okulları’nın MEB’e bağlanması ve bu okullarda MEB’in müfredatına göre eğitim verilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlık bu konuda taviz vermemekte kararlıymış. 

 

Ancak bu Fransız okullarından birinde; “Milli ve Manevi değerlerimize bağlı çocuklar yetiştireceğiz” diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş'ın çocuğu da okuyormuş. 

 

Sayın Mahinur Göktaş, devlet okullarındaki eğitimi yada müfredatı mı beğenmiyor da; çocuğunu Türk okullarına göndermek yerine Fransız okullarına gönderiyor?

 

Yoksa konu kendi çocuğu olunca “milli ve manevi değerlerinden vaz mı geçmiş?” 

 

İki bakanı birbirine düşüren bu tartışma bize; ülkemizin eğitim sistemindeki çifte standardı, kaliteli ve nitelikli eğitimin artık bu ülkede sınıfsal bir mesele haline geldiğini bir kez daha göstermiştir. 

 

Parası olan yine bir yolunu bulup çocuğunu, bu tarikatlerin gölgesi düşmüş müfredattan uzak tutabiliyor da, çocuğunu özel okula gönderecek parası olmayanın çocuğu bilimden, çağdaşlıktan uzak bu müfredata maruz bırakılıyor. 

 

Bana bak Yusuf Tekin!

Senin zihniyetinin yansıması olan bu karanlık müfredatı, sizinkiler bile beğenmiyor! 

 

Bu ülkenin pırıl pırıl çocuklarını atmaya çalıştığınız o kör karanlığa, kendi çocuklarınızı atmaya razı oluyor musunuz? 

Bu ülkenin çocuklarının başına gelen en büyük talihsizliksin Yusuf Tekin!

Karanlık zihniyetinizin de, senin de karşında durmaya devam edeceğiz. 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz