1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Özel: CHP’li belediyelere mali darbe yapılıyor: Çöpleri kendi ellerimize toplarız ama yine de namerte muhtaç etmeyiz

Özel: CHP’li belediyelere mali darbe yapılıyor: Çöpleri kendi ellerimize toplarız ama yine de namerte muhtaç etmeyiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Bursa teşkilatı ziyareti sırasında önemli açıklamalar yaptı. Özel, belediyelere “Mali darbe” yapıldığını belirterek, “Darbe nedir? Milletin seçtiğinin millete hizmet etmesine engel olup onu bertaraf etmeye çalışmaktır. Bunu tankla, topla yaparsan silahlı darbe olur, askeri darbe olur. YSK kararıyla yaparsan adli yargı darbesi olur. Şimdi maliye eliyle yapıyorsun. Seçilenin milletine hizmet etmesine engel olmaya çalışıyorsun. Çöpleri kendi ellerimize toplarız ama yine de namerte muhtaç etmeyiz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Bursa teşkilatı ziyareti sırasında önemli açıklamalar yaptı. Özel, belediyelere “Mali darbe” yapıldığını belirterek, “Darbe nedir? Milletin seçtiğinin millete hizmet etmesine engel olup onu bertaraf etmeye çalışmaktır. Bunu tankla, topla yaparsan silahlı darbe olur, askeri darbe olur. YSK kararıyla yaparsan adli yargı darbesi olur. Şimdi maliye eliyle yapıyorsun. Seçilenin milletine hizmet etmesine engel olmaya çalışıyorsun. Çöpleri kendi ellerimize toplarız ama yine de namerte muhtaç etmeyiz” dedi.

 

ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLAMA ÇALIŞAN BİR İKTİDAR VAR

Üç gündür bir tartışmanın yapıldığını hatırlatan Özel şöyle konuştu: “SGK’ya belediyelerin borcu çok. Tahsile vereceğiz diyorlar. SGK’ya belediyelerin borcu hep çoktu. Hep de çok olacak. Türkiye’de CHP’li belediyeler icraat yapmasın, iş yapmasın diye çok haksızlığa uğruyorlar. Örneğin Antalya’da 2.5 milyon kış nüfusuna göre para gönderiliyor genel bütçeden. 25 milyona hizmet et diyorlar. Muğla’da, Aydın’da ve bütün tatil beldelerinde öyle. Bursa gibi bir belediyeyi yıllarca yönettiler. Geri aldık. İşte Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey burada. Kaç para borcun var diye sordum. 900 milyon dolar. 30 milyar TL. Sayıştay’ın 2022 raporuna göre belediyelerin SGK’ya borcu 14.6 milyar lira. Ama biz iştirakleri, şirketler göremiyoruz. Şirketlerin ticari sırları var. Bakan dün 90 milyar liranın üzerinde borç olduğunu söyledi. Türkiye’deki tüm belediyelerin SGK’ya toplum borcu 90 milyar. Sadece Bursa Büyükşehir Belediyesinde bize kalan borç 30 milyar lira. Ne konuşuyorsunuz siz? Bursa Büyükşehir Belediyesinde bize kalan sadece SGK borcu 4.5 milyar lira. Yani 90 milyarlık tüm belediye borçların 4.5 milyarı bize devrettikleri Bursa Büyükşehir Belediyesinin borcu. Bütün belediyelerin SGK borcu konuşuluyor. Bizim karşı karşıya olduğumuz borç konuşulmuyor. Toplam borcun üçte biri Bursa’da. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler. Denizli, Balıkesir ve Bursa Belediyesi en borçlu belediyeden üçü. Resmen bize enkaz devrettiler. Belediye başkanlarımız inanılmaz bir gayretle çalışıyorlar. Ama maalesef elimizi kolumuzu bağlamaya çalışan bir iktidar var. Başaramayacaklar”

 

ÇÖPLERİ KENDİ ELİMİZLE TOPLARIZ YİNE DE NAMERTE MUHTAÇ ETMEYİZ

 

Özel, “Ama şunu söyleyelim. 15 Temmuz kanlı bir darbe girişimiydi. Orada CHP olarak demokrasinin yanında yer durduk. Meclisin yanında durduk. Kapalı meclisi açtırdık. Darbecilere meydan okuduk. Geçen 31 Mart seçiminden sonra Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin oyla kazandığı seçimin iptal edilmesi yargı yoluyla darbe girişimiydi yerel yönetimlerde. Milletin ferasetiyle fark 806 bine çıktı. Osmanlı tokadı atacağız diyenler demokrasi tokadıyla kendilerine geldiler sandık. Gelmemişler. Şimdi sayın Erdoğan’ın talimatıyla CHP’li belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor. Maksut şu. Darbe nedir. Milletin seçtiğinin millete hizmet etmesine engel olup onu bertaraf etmeye çalışmaktır. Bunu tankla, topla yaparsan silahlı darbe olur, askeri darbe olur. YSK kararıyla yaparsan adli yargı darbesi olur. Şimdi maliye eliyle yapıyorsun. Seçilenin milletine hizmet etmesine engel olmaya çalışıyorsun. Yıllardır SGK primlerini ödememiş AK Partili Belediyeler. Hesabı ortada. Ödemeden kaçmış. Şimdi Bursa Belediye Başkanı Bozbey’e diyor ki kendininkini de öde. Bundan önceki borçları da öde. Faiziyle öde. Böylelikle hizmet yapamayacağız. O da diyecek ki bak CHP’li belediyeler çalışmıyor. Vallahi de yapacağız. Billahi de yapacağız. Köpürsen de yapacağız. Sana inat tüm CHP’lileri harekete geçiririz. Türkiye’nin en büyük dayanışmasını örgütleriz. Ama yine de vatandaşımızı mağdur bırakmayız” dedi.

 

DEVLET MİLLETE MEYDAN OKUMASIN

 

Özel, “Bugün tahsil edilmeyen SGK alacaklarının, vergi alacaklarının hepsini birden tahsilata koymak devlet eliyle milletin seçtiklerine meydan okumaktır. Devletle millet yarışmasın. Zaman zaman karşı karşıya geldi. Bunu bir daha yapmayın. Çünkü bizim milletimiz devletini sever. Askere gider. Vergisini verir. Kurban keser derisini verir. Devletine sahip çıkar. Ama bir gün devlet milletin karşısına dikilirse orada devlet değil millet kazanır. 1980’de Kenan Evren’in seç dediğini seçmediler. Çünkü devlet aday dayattı. Başbakan dayattı. Özal’ı seçtiler. 15 Temmuz’da Fetöcüler devletin bir kısmını milletin karşısına geçirdi. Milletin yanında durduk. Millet kazandı. 31 Mart seçimlerinde Tayyip Erdoğan devletin kaymakamını ilçe başkanı yapmaya çalıştı. Valisini İl Başkanı gibi kullandı. TRT’yi partisinin televizyonu yaptı. Bizim reklamlarımızı parasıyla yayınlatmadı. Hakkımız olan yayının yüzde birini bile yapmadı. Devletin ajansını Anadolu Ajansı’nı tuttu milletin yerine devletin tarafına aldı. Anadolu Ajansı Cumhur İttifakının Ajansıdır dedi. Ama yine Millet kazandı. Devletin imkanlarını kullanan Cumhur İttifakı karşısında milletin desteğini alan Türkiye ittifakı kazandı. Çöpleri kendi ellerimizle toplarız ama bu milleti namerte muhtaç etmeyiz” ifadelerini de kullandı.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz