1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Aile Bakanı Açıkladı! 2024 Eylül Ödemeleri Başladı

Aile Bakanı Açıkladı! 2024 Eylül Ödemeleri Başladı

Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş eylül ayı destek ödemelerinin başladığını açıkladı. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayının ortalarına doğru ilerlerken 9 Eylül itibariyle sosyal yardımlara ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, farklı sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağına ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Siirt'te gerçekleştirdiği ziyaretlerde destek ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Eylül ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin başlamasının ardından sosyal yardımların ayrıntılarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

Eylül 2024 Destek Ödemesi Başladı

Siirt’te bir dizi temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş merakla beklenen eylül ayı yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Engellilerin ve yaşlıların toplumsal hayatta tam ve etkin bir şekilde katılabilmeleri ve bağımsız şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için eğitimden sağlığa, sosyal hayattan ekonomiye kadar her alanda bakanlığın destek sağladığını belirten Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, eylül ayı için toplam 5.600.000.000 TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara aktarıldığını belirtti. Bu durumda, yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinden yararlanan vatandaşlar 9 Eylül itibariyle destek ödemelerini alabilecekler. 

Eylül 2024 Sosyal Yardımları

Toplam 5.600.000.000 TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının eylül ayının ortalarına doğru ilerlerken ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmasının ardından farklı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili de araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığının yaşlı ve engelli aylıklarının ardından farklı sosyal yardımları da peş peşe yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarması bekleniyor. Bu durumda, 10 Eylül dolaylarında 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri, 15 Eylül civarında 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı, ortalama 6360 TL olan olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de 20 Eylül'de verileceği düşünülüyor. Eylül ayı boyunca sosyal yardımlar sağlandıkça ve yeni destekler hayata geçiriledikçe bakanlığın resmi internet sitesinden, sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz