1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Aile Bakanlığı’ndan 6.468 TL destek! Eylül yardımı verilecek

Aile Bakanlığı’ndan 6.468 TL destek! Eylül yardımı verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek ödemelerine ilişkin 16 Eylül tarihinde araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayının ortalarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerini ne zaman verecek, sosyal ve ekonomik destek ödemesi hangi tarihte hesaplara aktarılacak, Eylül ayında yeni destek projeleri hayata geçecek mi, sosyal yardımlara ne zaman zam yapılacak gibi araştırmalar hız kesmeden devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da eylül ayında sosyal yardımlara ilişkin düzenli olarak kamuoyunu bilgilendiriyor. 

Yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin, aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından birkaç gün içerisinde 9077 TL tutarındaki eylül ayı evde bakım maaşının yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılacağı düşünülürken, farklı sosyal yardımlar çerçevesinde de bakanlık ödemeler gerçekleştirecek. 

2024 EYLÜL SOSYAL YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eylül ayında hangi sosyal yardım ödemesinin hesaplara yatacağı ile ilgili henüz bilgi vermedi fakat 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından en çok merak edilen konular arasında sosyal ve ekonomik destek ödemesi yer alıyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde düşük gelirli hanelerde bulunan çocuklara ortalama 6360 TL sağlanırken, ilköğretime devam eden çocuklar için 6468 TL verilecek.

Okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim kademelerinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin tutarları değişkenlik gösterebiliyor. Bu durumda, söz konusu destek tutarlarına erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler de bakanlığın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. 

Aile destek paketinin, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının, evde bakım maaşının yanı sıra toplumun farklı kesimlerine bakanlık düzenli olarak destekler sağlarken, 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından yeni desteklerin iletilip iletilmeyeceği merak ediliyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım kararı alıp almayacağı merak edilirken, yeni gelişmelerin yaşanması halinde de bakanlık kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlayacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz