1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Kimlik numarası 6 ve 8 olanlara bakanlıktan para yardımı! 20 Eylül’de hesaplara yatacak!

Kimlik numarası 6 ve 8 olanlara bakanlıktan para yardımı! 20 Eylül’de hesaplara yatacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin hesabına yatırılmaya başladığını duyurdu. Bu kapsamda, çiftçilerin bir bölümüne ödemeler yatırılırken, bir bölümünün de 20 Eylül’de ödemeleri alacağı öğrenildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere maddi destek kapsamında tarımsal destekleme ödemeleri yapmaya devam ediyor. Çiftçilere ödemeler doğrultusunda toplam 1 milyar 389 milyon 795 bin lira yatırılacağını açıklayan bakanlık, kimlerin ne zaman ödeme alacağını da duyurdu.

Buna göre, T.C. kimlik numarası son hanesi 0,2,4 ve vergi kimlik numarası son hanesi 0,1,2,3,4,5,7,9 olan çiftçilere 13 Eylül tarihinde saat 18.00’den sonra tarımsal destekleme ödemesi yapıldı. Bunun yanı sıra T.C. kimlik numarası son hanesi ve vergi kimlik numarası son hanesi 6 ve 8 olan çiftçiler de 20 Eylül tarihide saat 18.00’den sonra tarımsal destek ödemelerini hesaplarında görecek.

Geniş para arzı M3 Eylül'de yıllık %66,5 büyüdü - Foreks

ÖDEMELER ÇİFTÇİLERİN HESAPLARINA YATMAYA BAŞLADI

Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplam 1 milyar 389 milyon 795 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına yatırmaya başladıklarını paylaştı.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemelerine yönelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu kapsamda, sertifikalı tohum kullanım desteği için 1 milyar 283 milyon 56 bin lira, kırsal kalkınma yatırım desteği için 86 milyon 959 bin lira, dane zeytin desteği için 14 milyon 867 bin lira, sertifikalı tohum üretim desteği için 4 milyon 912 bin lira ödeme gerçekleştiriliyor.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz