1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. Bayraklı'da işçilerden çöp kamyonlarıyla maaş isyanı

Bayraklı'da işçilerden çöp kamyonlarıyla maaş isyanı

Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan maaş ve yemek ücretleri krizi hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta memurların iş bırakma eylemleri bu kez işçilere sıçradı. Memurların da katıldığı eylemde işçiler çöp kamyonlarını belediye binasının önüne dizerek yol kapatırken metrelerce uzunlukta konvoy oluştu. İşçilerle trafikte kalan vatandaşlar arasında yer yer gerginlikler de yaşandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Yerel seçim sonuçlarının ardından bir çok belediyede ekonomik kriz yaşanıyor.

Bayraklı Belediyesi’de görevi devreden Serdar Sandal’ın ardından mali yapıyı düzeltmek için çalışmalar sürerken maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar çözülemiyor.

Geçtiğimiz hafta memurların iş bırakma eylemlerine sahne olduğu belediyede bugün DİSK’e bağlı işçiler iş bıraktı. İki aydır maaş almada sorun yaşayan işçilerin tamamının katıldığı eyleme memurlar da katıldı.

GERGİNLİK YAŞANDI
Temizlik işçileri çöp kamyonlarını belediye binasının önüne getirdi. Kamyonların yolu kapatması sebebiyle metrelerce araç konvoyu oluşurken trafikte kalan vatandaşlarla işçiler arasında gerginlikler yaşandı.

TEMEL GIDA İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYAMIYORUZ
DİSK Genel İş 6 No’lu Şube Sekreteri Muhsin Akıncı eylemde yaptığı açıklamada “Bayraklı işçisi geçinemiyor. Bayraklı Belediye Başkanlığı ve yönetimine sesleniyoruz; Zaten ödediğimiz ağır vergilerden dolayı ilk 4 aydan sonra yüzde 20 ve 27 kesinti bizleri ağır koşullarda yaşam hakkımızı elimizden alırken biz de maaş nedeniyle kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Temel gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımızın bizden istediği harçlığı veremiyoruz. Gece geç saatte eve gidip sabahın köründe çıkıyoruz. Bir an önce hiç zaman kaybetmeden kesintilerin ödenmesini istiyoruz. Zaten ülkemizdeki ekonomik kriz derinleşiyor, işçinin ve emekçinin geçim sorunları ise her gün gittikçe büyüyor. Çarşıda, pazarda, markette her gün yapılan zamlar hız kesmeden devam ediyorken, bir de bu maaş kesintileri belimizi büküyor. Toplu sözleşme ile elde edilen hizmet artışları hayat pahalılığı karşısında 2-3 ayda zaten eridi gitti. Genel İş 6 Nolu Şube Yönetimi olarak bütün görüşmelerimize ve yaralarımıza, çabalarımıza rağmen maaş kesintileri gerçekleşmiştir. Geçen ay yüzde 15’lik kesinti, bu ay 2 katına çıkarak yüzde 30-33 şeklinde Bayraklı Belediyesi çalışan üyelerimiz yoksulluğu, yokluğu ilmek ilmek yaşamlarında hissetmiştir. Hakkımız olanı talep ediyoruz. İnsanca yaşamak, insan onuruna yakışır bir ücret almak, belediye işçilerinin hakkı değil midir arkadaşlar? Biz emekçiler her türlü hizmeti yapıyoruz ama geçinemiyoruz, geçinemiyoruz, geçinemiyoruz” dedi.

BUNDAN BÖYLE BİZDE KESİLEN ÜCRET ORANINDA EKSİK ÇALIŞACAĞIZ
6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız ise “31 Mart seçimlerinden sonra Bayraklı’da 15 sene boyunca hiç yaşanmayan şeyler yaşamayan başlandı. İlk ay maaşlarımızın yüzde 15 kesildi. Görüşmeler yapıldı. Nihayet belli bir süre sonra o eksikler yatırıldı. Geldiğimiz bu ayda yüzde 30’u aşması demek bizim bu ay ev kiramızı, taksitlerimizi, kredimizi ödeyemememiz demek. Biz eğer gecenin karanlığında çıkıp akşama kadar bütün alanda alın teri döküyorsak ve alın terimizle karşınızda aldığımız ücretle, yaşamımızı idame ediyorsak… Maaşların eksik yattığı halde bizden tam gün çalışmamız isteniyorsa, hiç kimse kusura bakmayacak! O zaman bundan böyle bizde kesilen ücret oranında eksik çalışacağız. İlk defa bugün burada Bayraklı Belediyesi’nin tüm emekçileri tek kadro burada. Eğer en kısa sürede maaşlarımız ödenmez, haklarım verilmez, ödenmez, biz günümüzde bunu alamazsak Bayraklı Belediyesi sınırları içerisinde oturan vatandaşlarımızın da bilgisi olsun. Kesik zamanlı hizmet vereceğiz.Eğer en kısa sürede maaşlarımız ödenmez, haklarımız verilmez, ödenmez, biz günümüzde bunu alamazsak Bayraklı Belediyesi sınırları içerisinde oturan vatandaşlarımızın da bilgisi olsun. Kesik zamanlı hizmet vereceğiz.Mevzileri tutalım, sosyal demokratlar, sosyalistler kazansın. Gericiliğe karşı bir duruş sergileyelim. Gericiliği durduralım. Mustafa Kemal'in yanında yürüyoruz. Laikliği savunan, tam bağımsızlığı savunanlar bir birlerine hakim olsun diye hep beraber direndik. Ve bu direnişin sonunda bu mücadelenin sonunda, bu örneğin sonunda şunu asla kabul etmeyeceğiz; Bunu bize yoksullukla, maaşlarımızı eksik ödemekle ya da bizi yok saymakla ödetmelerine asla izin vermeyeceğiz. Asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim derdimiz belediye başkanlığı değil. Bizim kimseyle kişisel bir derdimiz yok. Bireysel anlamda kimseyle ilgili ne bir adımız var ne bir derdimiz var. Ama bu belediye bizim belediyemiz. 15 senedir burada çalışıyoruz. 15 senedir Bayraklı halkına gece gündüz ölümden doğuma sokaktan taşa biz hizmet ediyoruz. Bunun sonucunda da sadece hak ettiğimizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

(EGEDESONSÖZ)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz