1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Sağlık
  4. Beslenme hataları bahar yorgunluğunu arttırıyor

Beslenme hataları bahar yorgunluğunu arttırıyor

Acı Badem Kent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Selin Ok, yanlış beslenmenin bahar aylarında enerjiden çok yorgunluk getirdiğini dile getirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Acı Badem Kent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Selin Ok, yağmurlu, soğuk kış günlerinin ardından gelen daha güneşli ve daha sıcak günlerde daha neşeli hissetmek yerine yorgunluk şikayeti olan hastaların olduğunu söyledi. Bunun adının “Bahar yorgunluğu” olarak adlandırıldığını söyleyen Ok “Şekerli yiyecek ve içecekleri azaltın, bol bol sıvı tüketin, günde 2-3 porsiyon kuru ya da taze meyve tüketin” dedi. 

 

Bahar yorgunluğu beslenme hatalarından dolayı ortaya çıkıyor

Beslenme şekliniz yorgun hissetmenize neden olabilir diyen Uzman Ok “Yetersiz kalori ve protein alımı, yetersiz sıvı alımı, uyku kalitesini etkileyebilecek kafein içeriğine sahip içeceklerin fazla ve yatmaya yakın saatte tüketilmesi magnezyum iceren muz, avokado, yesil yapraklı sebzeler, badem, kabak cekirdegi gibi besinlerin yetersiz tuketimi, enerji metabolizmasında gorevli B grubu vitaminlerin (tam tahıllar) yetersiz alımı, fazla alkol kullanımı, D vitamini düşüklüğü  ile halsizlik, bas, vücut ağrısı, sersemlik, kalitesiz uyku gibi semptomlar tetiklenebilir ve sürekli yorgunluğa sebep olabilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz