1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Destek başvuruları başladı! İşte gereken belgeler

Destek başvuruları başladı! İşte gereken belgeler

İhtiyaç sahibi ailelere sağlanacak olan desteklere ilişkin yurt çapındaki farklı belediyeler başvuruları kabul etmeye devam ediyorlar. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

2024-2025 eğitim öğretim döneminin ilk haftası bugün itibariyle tamamlanacak. Yeni eğitim öğretim dönemi kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ders başı yaparken, milyonlarca öğrencinin yeni eğitim öğretim dönemine başlamasının ardından düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve aileleri maddi açıdan destekleyip kolaylık sağlayabilmek için yurt çapındaki farklı belediyeler destek programları hayata geçiriyorlar. Bu çerçevede, ihtiyaç sahibi aileler için okul çantası yardımı başvurularının başladığını Viranşehir Belediyesi duyurdu. Destek için başvurular başlarken, ayrıntıları ile ilgili de belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapıldı. 

Okul çantası yardımı 2024

Viranşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre düşük gelirli hanelerde bulunan öğrenciler için okul çantası yardımı başvurular alınıyor. Silgi, kalemtraş, okul çantası, boyama seti, kurşun kalem verilecek olan destek için gerekli evraklar ise kimlik fotokopisi ve muhtarlıklardan alınan fakirlik belgesi olarak belirlendi. Okul çantası yardımının ayrıntılarına ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

 

‘’Öğrencilerimizin eğitimine destek olmak amacıyla, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, ücretsiz çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıyoruz! Böylelikle öğrencilerimiz ihtiyaç duydukları çanta ve kırtasiye malzemelerine kavuşacaklar. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz’’ denildi.

Öğrencilere ödemeler 2024-2025

Okul çantası yardımına ilişkin Viranşehir Belediyesi bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerin eğitim yardımı projeleri de öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine sağlanacak olan eğitim desteklerine ilişkin belediyeler peş peşe açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar. Bu durumda, söz konusu desteklere belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilere destek olabilmek için fark destek programları hayata geçirmesi durumunda da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz