1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Emeklilik ve ikametgah belgesi ile gidene indirim yapılacak!

Emeklilik ve ikametgah belgesi ile gidene indirim yapılacak!

Emeklilere yönelik ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli destek ve indirim projeleri hayata geçirirken, desteklerin ayrıntılarına ilişkin araştırmalar sürüyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayı emekli maaş ödemeleri yarın başlayacak ve 28 Eylül tarihine kadar devam edecek. Emekli maaş ödemeleri, promosyonlar, bankaların güncel kampanyaları 16 Eylül itibariyle emekliler tarafından yakından takip edilirken, söz konusu fırsatların yanı sıra belediyelerin destekleri de emekliler tarafından yakından takip ediliyor. 

Emeklilere sunulacak olan desteklere ilişkin ülke genelindeki farklı belediyeler başvuruları almaya başlarken, ilçe belediyeleri de resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. 

EMEKLİLERE İNİDİRİM DESTEĞİ

Emeklilerin maddi yüklerini hafifletebilmek ve emeklilere destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler yeni destek projeleri hayata geçirmeye devam ediyorlar. Bu kapsamda, su fiyat tarifelerine, toplu taşıma ücretlerine ilişkin belediyelerin açıklamaları emekliler tarafından yakından takip edilirken, eylül ayının ortalarında yeni bir duyuru daha yayınlandı. 2024-2025 ısınma sezonu faturalandırma döneminin başlamasının ardından emeklilerin istenen belgeleri ibraz etmeleri durumunda peşin ödemede yüzde 6.7 indirim uygulanacağı Sındırgı Belediyesi tarafından duyuruldu. 

2024-2025 ısınma sezonu faturalandırma dönemi için emeklilere yüzde 6.7 indirim imkanı sağlanırken, söz konusu desteğe 18 Ekim tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Desteğin ayrıntılarına ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ‘’Vatandaşlarımızın Bilgisine; 2024-2025 ısınma sezonu faturalandırma dönemi başlamıştır. Son Başvuru Tarihi: 18 Ekim 2024 Sın-Jet A.Ş. bireysel ve emekli fiyat tablosunda belirtildiği gibi enflansyonun kat ve kat altında artış yapıldı. Ayrıca emeklilerimiz, istenilen belgeleri ibraz ettiği takdirde peşin ödemede % 6,7 indirim uygulanacaktır’’ denildi.

Isınma sezonu faturalandırma dönemi için yüzde 6.7 indirim sağlanan desteğin yanı sıra, ülke genelindeki farklı belediyeler başta su ve toplu ulaşım olmak üzere emeklilere yönelik farklı destek projeleri hayata geçirmeye devam ediyorlar. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile desteklere erişilebilir, ayrıntılı bilgi edilebilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz