1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Güncel
  4. İzmir’li Kadınlar, Şükufe Nihal’in izinde

İzmir’li Kadınlar, Şükufe Nihal’in izinde

İzmirli Kadınlar, Cumhuriyet’in öncü kadınlarından olan Şükufe Nihal’i örnek alacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İKKB Başkanı Özkan, “İzmirli STK’lar olarak Şükufe Nihal’in söylediği gibi “Ben, Sen, O” değil,”Biz” olarak güçlerimizi birleştirmeliyiz.”.  

Bünyesinde 110 Kadın derneğini barındıran İzmir Kadın Kuruluşları Birliği,(İKKB) sezonun son toplantısında, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın anısına bu yıl ikincisi düzenlenen “Işıldayan STK Proje” yarışmasında derece alanları ödüllendirdi.

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik sezonunun son buluşmasında salonu dolduran STK temsilci ve üyelerine coşkulu bir konuşma yapan İKKB Dönem Başkanı Gülsen Özkan, ,”Cumhuriyet döneminde kadın hareketinin ilk ve simge isimlerinden biri olan şair, edebiyatçı Şükufe Nihal,“Ben, Sen, O” değil “Biz” olmayı her zaman yazılarında ve şiirlerinde vurgulamıştır. İzmirli kadın STK’lar olarak Şükufe Nihal’in izinden yürüyerek, “Biz” olmayı başarmalıyız.  Tek, tek değil, güç birliği yaparak gelecek nesillere aktaracak projeler geliştirmeliyiz.”dedi.

SALONDAKİ KADINLAR SÖZ VERDİ

Kürsüde elini kaldırarak, “Hepimiz birer Şükufe Nihal” olacak mıyız?” diye kadınlardan söz vermelerini isteyen Özkan’ın, bu konuşması, salonu dolduran kadınlardan coşku dolu alkış aldı. 

İKKB Başkanı Özkan, yaptığı konuşmada,
Türkiye’nin siyasi tarihine adını altın harflerle yazdıran eski bakanlardan Işılay  Saygın adına düzenlenen proje ödül töreninin ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, 
”O toplumun her kesimine özellikle de kadınlar ve çocuklara elini uzatmış bir isimdir. Bizler de birlik olarak, yaptıklarının takipçisiyiz. Vatanına ve milletine adanmış bir ömür yaşadı. Şimdi ise çıkardığı çağdaş yasalar, eğitim kurumları ve vizyonu ile aramızda yaşamaya devam etmektedir" dedi. 

YARIŞMAYA 31 STK KATILDI

Özkan, ışıldayan STK projelerini değerlendirmek üzere, bir araya gelen aralarında akademisyen, siyasetçi, gazeteci ve bürokratların bulunduğu 9 kişiden oluşan Jüri’nin, yedi sivil toplum kuruluşuna, toplum yararına olan projeleri hayata geçirmeyi başardığı gerekçesiyle ödüle layık gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“Dokuz kişiden oluşan 31 projeyi tek tek inceledi. Birbirinden güzel ve etkili projeler karşısında jürinin proje seçiminde oldukça zorlandığını söyleyebilirim. Geçmiş yıllarda üç derneğe ödül verilirken, bu yıl istihdama katkı sağlayan, kadın, eğitim, çevre ve örgütlenme konularına dikkat çeken, toplumsal farkındalık yaratan yedi proje ödül aldı.”dedi.

Açılış konuşmaları ve İKKB üyelerinin Işılay Saygın’a dair anılarının paylaşılmasından sonra ödüller, proje sahiplerine verildi.
İŞTE ÖDÜL ALAN STK’LAR
Işıldayan Proje yarışmasında, “İstihdam yaratan” projesiyle Konak İş Eğitim Merkezi ve İKKB, “Denizler için Güçleniyoruz” projesiyle Kadın Balıkçılar Derneği, “Çocuklara Kitap Okuma Sevgisi ve Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma” projesiyle Umay Birdem Derneği, “STK’ların Güçlendirilmesi projesiyle” Art Terapi Derneği, “Kadınların Adalete Erişiminin Güçlenmesi” projesiyle Hayata Destek İnsani Yardım Derneği, “Kadınların Seçimi” projesiyle Sosyal İklim Derneği, “Uluslar arası Kadın Yönetmenler Festivali ve sanat” projesiyle İzmir Kadın Yönetmenler Derneği yetkililerine ödülleri takdim edildi. 
Ödüllerin verilmesinden sonra, Lozan Mübadilleri Vakfı İzmir Bölge Temsilciliği Korosu’nun seslendirdiği mübadele şarkıları ve İmza Dans Akademisi’nin mini dans gösterisi büyük ilgi gördü, kadınlar ayakta alkışladı.    

SEÇİCİ KURUL KİMLERDEN OLUŞTU?

“Geçmiş Dönem milletvekillerinden ve Ege Kadın Dayanışma Vakfı Başkanı Türkan Miçooğulları, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Simge Eldeniz, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Ugantas, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aylin Göztaş, Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklam Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Huriye Toker, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yayın organı Dokuz Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu, proje uzmanları Ece Özyiğit ve Dilan Başkan”dan oluştu.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz