1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Yerel Yönetimler
  4. İzmir yangınıyla ilgili Tugay’dan önemli açıklama: Bazı noktalarda bizim itfayemizi siz giremezsiniz diye engellediler

İzmir yangınıyla ilgili Tugay’dan önemli açıklama: Bazı noktalarda bizim itfayemizi siz giremezsiniz diye engellediler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'in çeşitli ilçelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Egemenlik Evi'nde basın toplantısı düzenledi. Tugay Orman Genel Müdürlüğü yetkilerinin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine bazı bölgeler için “siz buraya giremezsiniz” dediğini açıkladı. Tugay bu şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin bazı yerlerde destek vermesinin engellendiğini vurguladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 15 Ağustos'ta başlayan ve 4 gün süren  İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar mevkiinde çıkan orman yangını ve sonrasında yine İzmir'in çeşitli ilçelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Egemenlik Evi'nde basın toplantısı düzenledi. Tugay orman yangınlarına müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin bazı bölgelere “siz buraya giremezsiniz” denilerek alınmadığını ifade etti. Tugay bu şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin bazı yerlerde destek vermesinin engellendiğini vurguladı. Tugay ayrıca, Tunç Soyer zamanında "İzmir Küllerinden Doğacak" adlı bağış kampanyası ile ilgili 1 milyon 700 bin TL toplandığını ve bu bütçenin nereye harcandığını da açıkladı.

BAZI NOKTALARA SİZ GİRMEYECEKSİNİZ DEDİLER

Tugay yangınlardan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi uçak alacak haberleriyle ilgili konuya da açıklık getirdi. Tugay, "Uçak alımıyla ilgili konu oldu biliyorsunuz.  Şunu söylemek ki isterim mevzuat gereği Belediye uçak alamıyor. Böyle bir şey için Orman Bakanlığı ile protokol yapılması gerekiyor. Bununla ilgili adım atılmış değil. Çoğunlukla vatandaşların talebi ile gündeme gelen bir şey. Ancak şunu söylemem gerekiyor. Bırakın uçağı helikopteri itfaiyemizin ormana girip müdahale edilmesi Orman Genel Müdürlüğü'nün iznine tabi. Bazen bazı noktalara siz girmeyeceksiniz denildi. İtfaiyemiz o alanlara giremedi. Belediyeye uçak uçurması helikopter uçurması için izin verilmesi zor birşey. O bölgede 24 saat çalışan yerel yönetimlere yetki verilmesi gerekiyor. Bunu mantık olarak oturması lazım" dedi

TUNÇ SOYER ZAMANINDA 1 MİLYON 700 BİN BAĞIŞ TOPLANMIŞ

Tugay şu bilgileri de verdi: "Sayın Tunç Soyer zamanında uçak alımı ile ilgili para toplandığının ama alınmadığı ile ilgili şeyler konuşuluyor" diyen Tugay, " Yangın sonrasında "İzmir küllerinden doğacak" adlı bağış kampanyası başlatılmış. Valiliğe maddeler sunulmuş bunlardann biri hava aracı alınması ile ilgili bir miktar para toplanmış. 1 milyon 700 bin lira para toplanmış bu yetersiz bir miktar o günkü şartlarda belediye yetkilileri bu parayla 50 tane römork almışlar. 30 Bin tane bitki fidanı alınmış. 2 tane prefabrik yapı alınmış. Bu alınanların bilgisi Valiliğe bilgi verilmiş. Bunun bilgisi devlet makamlarına verilmiş ama hala soruluyor. Sosyal medyadan gündem yaratıyorlar bunu üzüntüyle karşılıyorum."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz