1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. SGK’dan Bir Kereliğe Mahsus 112 Bin 248 TL Para Yardımı!

SGK’dan Bir Kereliğe Mahsus 112 Bin 248 TL Para Yardımı!

Sosyal Güvenlik Kurumu, şartları sağlayan vatandaşlara 112 bin 248 TL’ye kadar evlilik ödeneceği vereceğini açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, nereye başvuru yapmak gerekiyor? İşte ayrıntılar…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara para yardımı yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 3,3 milyon ölüm aylığı alan vatandaşların müracaat etmeleri durumunda 5 bin TL ek destek alacaklarını duyuran SGK, son olarak, yaptığı açıklamayla şartları sağlayanlara 112 248 bin TL para yardımı yapacağını duyurdu.

SGK, evlenmeleri nedeniyle dul ve yetim maaşı ödemesi sona eren eş (karı veya koca) ve kız çocuklarla anneye bir seferlik almakta oldukları dul veya yetim maaşlarının bir yıllık tutarı kadarını evlenme ikramiyesi olarak ödeyeceğini açıkladı.

SGK, evlilik ikramiyesine başvuru yapmak isteyenler için başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, sigortalıların evlilik ödeneceği için başvuru yapmak isteyen hak sahibi kız çocuklarının Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesinin bulunması gerektiği ve bu belgeyle başvuru yapmaları gerektiği belirtildi. Aynı zamanda, evlenme tarihi nüfus kütüğüne işlenmemişse, dilekçeyle birlikte evlenme cüzdanının bir örneğinin de SGK’ye verilmesi gerektiği ifade edildi.

SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı

BİR YILLIK TUTAR ÖDENECEK

SGK, dul ve yetim maaşlarının bir yıllık tutarı kadar ödeme yapacağını belirtirken, dul maaşının aylık 9 bin 354 TL olduğu ve bu kapsamda, 112 bin 248 TL’lik bir yıllık tutarın hesaplara yatacağı belirtildi.

SGK’nın sağladığı evlilik ödeneceğine başvuru yapmak isteyenler, SGK tarafından hazırlanan Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesiyle beraber 4(a) (SSK) veya 4(b) (BAĞ-KUR) kapsamındaki evlilik ödeneği için sigortalının dosyasının yer aldığı Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz