1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Simit Zamlandı: Artık 15 TL’ye Satılacak İşte O Şehir

Simit Zamlandı: Artık 15 TL’ye Satılacak İşte O Şehir

Eylül ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi yurt çapındaki farklı şehirlerde ekmek ve simit fiyatlarında değişiklikler yaşanmaya devam ediyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar fırıncılar odalarının ekmek fiyat tarifelerine dair yapacağı açıklamaları, belediyelerin halk ekmek projelerini yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, ekmeğe ya da simide zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Ankara'da simit fiyatlarında yüzde 50 oranında artış gerçekleşti. Söz konusu zam sonrasında güncel fiyatlar ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

Simide Yüzde 50 Zam

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası’nın aldığı karara göre simit fiyatlarında yüzde 50 oranında artışa gidildi. Yapılan zam neticesinde 10 TL olan simidin fiyatı 15 TL seviyesine yükselirken, kentin genelindeki fırıncılar da simit fiyatlarını güncellemeye başladılar. 

Ekmeğe Zam Yapılacak Mı?

Ankara’da simide zam yapılması ve 10 TL olan simidin 15 TL seviyesine yükselmesi sonrasında yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da simit ve ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Simit ve ekmek fiyatlarında değişiklik oluşması halinde fırıncılar ve pideciler odaları düzenli olarak kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde de simit ve pide fiyatlarında değişiklik oluşması halinde kamuoyuna bilgi verilecek. Eylül ayının son günlerine kadar ekmek ve simit fiyatlarında ilişkin yapılacak açıklamalar da yakından takip edilecek. 

Halk Ekmeğe Zam Gelir Mi?

Fırıncılar odaları tarafından alınan kararlar neticesinde eylül ayında da ekmek fiyatlarında değişiklikler yaşanırken, belediyelerin düşük gelirli vatandaşlar için hayata geçirdiği halk ekmek projeleri de yakından takip ediliyor. Halk ekmeğe de belirli aralıklarla zam yapılabiliyor. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar halk ekmek fiyatlarındaki değişimlere erişmek, güncel gelişmeler ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz