1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Eylül 2024 Faiz Oranları: 50, 60, 70 Bin TL’nin 32 Günlük Getirisi

Eylül 2024 Faiz Oranları: 50, 60, 70 Bin TL’nin 32 Günlük Getirisi

Eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken bankaların güncel vadeli mevduat faizi oranları baz alınarak yapılan hesaplamalar neticesinde 50.000, 60.000 ve 70.000 TL birikimi olan bir kişinin 32 günlük vade süresi sonunda elde edeceği getiriler belli oldu. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 19 Eylül 2024 tarihinde saat 14'te duyuracağı eylül ayı faiz kararı için piyasaların bekleyişi devam ediyor. Ağustos ayında politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılmasının ardından eylül ayı faiz kararı için geri sayım devam ederken, parasını vadeli mevduat hesabına yatıracak olan vatandaşlar da söz konusu faiz kararı öncesinde bankaların güncel vadeli mevduat faizi oranları üzerinden gerçekleşen hesaplamaları yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, 10 Eylül tarihindeki güncel faiz oranları dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalar neticesinde farklı mevduat tutarlarında 32 günlük vade süresi sonunda elde edilecek getiriler belli oldu. 

Vadeli Mevduat Faizi 2024 Eylül Hesaplaması

Bankaların 10 Eylül tarihindeki güncel vadeli mevduat faizi oranları dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre 50.000 TL birikimi olan bir kişi 32 günlük vade süresi sonunda 2190 TL seviyesine kadar, 60.000 TL’sini vadeli mevduat hesabına yatıran birisi 2628 TL'ye kadar, 70.000 TL'nin 10 Eylül tarihinde vadeli mevduat hesabına yatırılması durumunda da 3065 TL seviyesine kadar faiz getirisi elde edilebilecek. Vade süresi ve mevduat tutarı gibi etkenler faiz oranlarının değişkenlik göstermesine sebebiyet verebilirken, 10 Eylül itibariyle bankaların güncel vadeli mevduat faizi oranları yüzde 54 seviyesine kadar ulaşıyor. 

En Yüksek Faiz Veren Bankalar

Merkez Bankası'nın ağustos ayında politika faizini yüzde 5e seviyesinde sahip bırakması sonrasında eylül ayı faiz kararı öncesinde vadeli mevduat faizi oranları yüzde 54 seviyesine kadar ulaşıyor. Eylül ayının ortalarına doğru vade süresi ve mevduat tutarı gibi etkenler faiz oranlarının değişkenlik göstermesine sebebiyet vermeye devam ediyor. Bu durumda, güncel faiz oranlarına, bankaların eski ya da yeni müşterilerine sunduğu güncel kampanyalara erişmek, detaylı bilgi edinmek, hesaplamalar gerçekleştirmek isteyen kişiler bankaların resmi internet sitelerinde bulunan vadeli mevduat faizi sayfalarını, kampanyalar bölümlerini inceleyebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz