1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Okullar Açıldı Servis Ücretleri Belli Oldu! En Kısa Mesafe...

Okullar Açıldı Servis Ücretleri Belli Oldu! En Kısa Mesafe...

Okulların açılmasının ardından belediyeler de servis ücret tarifelerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye başladılar. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ders başı yapmasının ardından servis ücretinin kaç TL olacağı öğrenciler ve veliler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz eğitim-öğretim dönemlerinde olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile farklı mesafelerdeki güncel servis fiyat tarifeleri netlik kazanmaya başladı. Edirne Belediyesi de öğrenci servisleri ücret tarifesi ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi verdi. 

2024 Yılı Öğrenci Servisi Ücretleri

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre öğrenci servis ücretleri 0-3 km arasında 1575 TL'den başlarken, 3-6 km arası 1875 TL, 6-10 km arası 2175 TL, 10-15 km arası 2400 TL olurken, 15 km'yi aşan her kilometre için 50 TL ek ücret alınacak. Güncel servis ücretlerine ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

 

‘’Belediye Meclisi tarafından alınan meclis kararına göre Edirne il merkezinde uygulanacak öğrenci servis ücret tarifesi; 
- 0-3 KM arası: 1.575 TL
- 3-6 KM arası: 1.875 TL
- 6-10 KM arası: 2.175 TL
- 10-15 KM arası: 2.400 TL
- 15 KM’yi aşan her kilometre için: 50 TL şeklindedir. Ücretler, eğitim-öğretim yılını kapsayan 9 ay üzerinden tahsil edilecektir’’
denildi.

Toplu Taşımaya Zam Gelecek Mi?

Edirne Belediyesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı öğrenci servisleri ücret tarifesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyeler de servis ücret tarifelerine ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. Servis ücretlerinin yanı sıra toplu taşıma fiyat tarifeleri de merak ediliyor. Toplu taşımaya zam yapılması halinde önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da belediyeler açıklamalarda bulunuyorlar. Bu durumda, toplu taşıma fiyat tarifelerine, servis ücretlerine belediyelerin resmi internet sitelerinden, sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz