1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine toplu taşıma ve su faturası ücretsiz oldu!

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine toplu taşıma ve su faturası ücretsiz oldu!

3 Temmuz tarihinde emeklilerin maaşına zam gelmesinin ardından belediyeler de emeklilere yönelik projelerine devam ediyor. Bu kapsamda bir belediye, emeklilere toplu taşıma ve su faturasının ücretsiz olduğunu duyurdu. İşte ayrıntılar…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarının ardından milyonlarca emeklinin maaşına yüzde 24,73 oranında zam geldi. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 473 TL’ye yükseldi. Fakat, kök maaş nedeniyle bu zamdan milyonlarca emekli etkilenmeyince hükümet de yeni bir adım attı ve en düşük emekli maaşı 12 bin 473 TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseldi.

Bunun üzerine birçok il ve ilçe belediyesi de emeklilere yönelik projelerine hız verdi. Bu doğrultuda, bazı belediyeler, emeklilere 5 bin TL’ye kadar alışveriş desteği sağlarken, bazı belediyeler de ücretsiz kuaför hizmeti sunmaya başladı.

Emeklilere yönelik en cazip projelerden birisi ise Karabük Belediyesi’nden geldi. Karabük Belediyesi, yaptığı açıklamada emeklilere toplu taşıma ve su faturasının tamamen ücretsiz olduğunu duyurdu. Buna göre, Karabük’te ikamet eden emekliler toplu taşıma hizmetinde ücretsiz faydalanacak ve su faturası ödemeyecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, toplu taşıma ve su faturasından ücretsiz yararlanmak isteyen emekliler için gerekli belgeler ve başvuru yapılacak noktalar belli oldu.

Dünya emeklilik sıralaması: En iyi ve en kötü ülkeler | Euronews

GEREKLİ BELGELER NELER?

Bu doğrultuda, emekliler toplu taşıma hizmetinden ücretsiz faydalanabilmesi amacıyla aşağıdaki gerekli belgelerle beraber Balık Pazarı Kart Dolum Merkezi veya Sosyal Yaşam Merkezlerinden ücretsiz toplu taşıma kartı alabilecek.

Gerekli Belgeler:

– 1 Adet Fotoğraf,

– Emeklilik Belgesi,

– İkametgah Belgesi

– Başvuru Formu (Balık Pazarı Kart Dolum Merkezi veya Sosyal Yaşam Merkezlerinden Alınacak)

Su faturasından ücretsiz faydalanmak isteyen emekliler de aşağıdaki gerekli belgeler ile Merkez Belediye Binası Zemin Kat Vezne, PTT yanı Kütüphane ve Kültür Merkezi Zemin Kat Vezne veya Sosyal Yaşam Merkezlerine müracaat edebilecek.

Gerekli Belgeler:

–Başvuru Dilekçesi

– SGK’dan Alınan Emeklilik Belgesi (e-Devletten de Alınabilir)

– Kimlik Fotokopisi

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz