1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Sosyal Kart ödemesi başladı! Eylülde 26 milyon 770 bin TL verildi

Sosyal Kart ödemesi başladı! Eylülde 26 milyon 770 bin TL verildi

Vatandaşları ilgilendiren sosyal destek ödemeleri hesaplara aktarıldıkça eylül ayının ortalarında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 9077 TL tutarındaki eylül ayı evde bakım maaşı ödemesinin birkaç gün içerisinde başlaması bekleniyor. 20 Eylül dolaylarında da ortalama 6360 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesini sağlaması bekleniyor. Aile destek paketine, yaşlı ve engelli aylıklarına, evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine ilişkin gelişmeler yurt çapındaki vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, bakanlığın desteklerinin yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyelerin sosyal yardım programları da yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile aylık sosyal kart ödemelerinin eylül ayında da gerçekleştirildiğini duyurdu. 

Aylık Sosyal Kart ödemesi başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın açıklamasına göre 31 ilçede ikamet eden yetim, engelli, öksüz, hasta, yaşlı, düşkün, afetzede ve desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara katkı sağlayabilmek için eylül ayında toplam 26.770.000 TL sosyal kart desteği verildi. 11.347 aileye sağlanan desteğin ayrıntılarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay:

 

‘’31 ilçemizde ikamet eden öksüz, yetim, engelli, yaşlı, hasta, düşkün, afetzede ve desteğe ihtiyacı olan hemşehrilerimizden oluşan 11.347 aileye Eylül ayı için 26.770.000 TL sosyal kart desteğinde bulunduk. Bereketli olsun, bereketimiz artsın’’ ifadelerine yer verdi.

2024 Eylül belediye yardımları

Aylık sosyal kart desteğinin eylül ayı ödemelerine ilişkin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin güncel destek projelerini yakından takip ediyorlar. Önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da belediyeler güncel desteklere ilişkin peş peşe açıklamalarda bulunuyor. Bu durumda, söz konusu desteklere erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz