1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Politika
  4. Başkan Kınay'dan o iddialara yanıt: Yargı önünde hesaplaşacağız

Başkan Kınay'dan o iddialara yanıt: Yargı önünde hesaplaşacağız

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, geçtiğimiz günlerde ODA TV'de çıkan yolsuzluk iddialarına "Yargı önünde hesaplaşacağız" diyerek yanıt verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

EGELİ GAZETE- Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, geçtiğimiz günlerde ODA TV'de çıkan yolsuzluk iddialarına "Yargı önünde hesaplaşacağız" diyerek yanıt verdi.

ODA TV'nin iddialarına göre,  Karabağlar Belediye Başkan adayı olan ve seçilen Emine Helil Kınay; İzmir’de CHP’li belediyelerden uzun yıllardır sürekli birçok festival, konser ve etkinliklerin ihalesini alan Tuncay Baki Ugantaş’ın; seçim çalışmasından ve finansmandan sorumlu olmasını istedi. İddiaya göre Ugantaş; seçim kampanyasını, başta meclis üyeleri ve birçok iş insanı ve siyasilerin maddi desteği ile organize etti ve yaklaşık 25 milyon TL para harcandı. Yine iddiaya göre; Ugantaş’ın yürüttüğü bu kampanyaya meclis üyelerinden de yaklaşık 2 buçuk milyon TL destek alındı. Seçim kampanyası için harcanılacağı düşünülen paraların yatırıldığı banka hesap sahibi kişinin adı soyadı destekçilerin aklında soru işareti bıraksa da; Emine Helil Kınay’ın seçim kampanyasını yürüten Tuncay Baki Ugantaş; o hesaba paraların yatırılması için kişileri ikna etti. ifadeleri kullanıldı. 

Bununla beraber iddiaya göre, seçim kampanyasında meclis üyeleri ve iş adamlarından  toplanan paraların Tuncay Baki Ugantaş’ın annesi Keziban Ugantaş’ın hesabına yatırıldığı ifade edildi. Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Ugantaş’la Helil Kınay’ın eşi Melih Kınay’ın; seçim sürecinde para trafiği işlemlerinde bizzat yer aldıkları ve İzmir’de birçok kuyumcudan ve döviz bürosundan usule uygun olmayan işlemler gerçekleştirdikleri iddia edildi. Burcu Ugantaş’ın ve Melih Kınay’ın aynı gün ve aynı saatlerde milyonlarca TL bedellik işlemler yaptıkları iddia edildi.

Kınay o iddialara şöyle yanıt verdi:

"Yıllardır hak, hukuk, emek ve adalet yolundan ayrılmadan kamu ve halk yararına  yürütmüş olduğum mücadelemi bugün de Karabağlar Belediye Başkanı olarak aynı anlayış ve onurla sürdürmekteyim. Geçtiğimiz günlerde çeşitli internet haber sitelerinde, aynı yerden düğmeye basılarak yapıldığı anlaşılan, yürüttüğüm siyasi kariyerimi ve toplumsal mücadelemi zedelemeye yönelik, aslı olmayan isnatlarla yapılan haberler ile ilgili olarak; bu haberleri yapan ve yaptıranlar ile ilgili yasal süreçleri başlattığımı ve yargı önünde sonuna kadar hesap soracağımı kamuoyuna saygı ile duyururum."

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz