1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Aile Bakanlığı’ndan 9 bin 077’lik yeni para yardımı müjdesi!

Aile Bakanlığı’ndan 9 bin 077’lik yeni para yardımı müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara para yardımı yapmaya devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda hak sahiplerini hesaplarına 9 bin 077 TL yatırıldığını açıkladı. İşte merak edilenler…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

7’den 70’e her ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara para yardımı yaparak bu kişileri mali bakımdan rahatlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hak sahiplerine her ay yeni ödemeler yapmaya devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda, evde bakım yardımı alan hak sahiplerine 9 bin 077 TL para yardımı yapıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım aylığı alanda hak sahiplerinin hesaplarına yardım parasının aktarıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu kapsamda eylül ayında toplam 4,9 milyar lira evde bakım yardımını vatandaşlarımızın hesaplarına bugün itibarıyla aktardık. Evde Bakım Yardımı kapsamında her bir hak sahibine aylık 9 bin 77 lira ödeme yapıyoruz. Bugün halihazırda 550 bin vatandaşımız bu yardımdan yararlanıyor. Böylece evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlarımıza ve ailelerine ekonomik destek sağlamanın ötesinde aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz."

Bloomberg'e göre Türk Lirası olması gerekenden yüzde 30 daha ucuz -  Bloomberg HT

EVDE BAKIM AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, evde bakım aylığına başvuru yapmak isteyenler için başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.

Engelli vatandaşın başkasının yardımı ve bakımı olmadan yaşamını idame ettiremeyecek seviyede olması. Bir başka deyişle; tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme gibi işleri tek başına yapamaması

Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 3’te 2’sinde az olması (Bugünkü asgari ücrete göre 11 bin 33 TL)

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz