1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Asgari ücret zammı! Önceki zammı bilen uzman yeni tahminini açıkladı

Asgari ücret zammı! Önceki zammı bilen uzman yeni tahminini açıkladı

Eylül ayının ortalarında asgari ücret zammına dair gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ederken, yeni açıklamalar da geliyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Yıl sonunda enflasyonun yüzde 41.5 olacağına dair tahminler Orta Vadeli Program'da yer alırken, Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından enflasyon beklentileri üzerinden asgari ücret, emekli ve memur maaş zammı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmamasının ardından asgari ücret zammının hangi tarihte gerçekleşeceği ve asgari ücrete hangi oranda artışa gidileceği ile ilgili araştırmalar yapılırken, SGK uzmanı Özgür Erdursun da 2025 yılı asgari ücret tutarı ile ilgili açıklamada bulundu. 

ASGARİ ÜCRET 2025 ZAMMI

Emekli ve memur maaşları için her ayın ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan bir önceki ayın enflasyon rakamları kritik öneme sahip olacak. Bu kapsamda, aralık ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanması ile birlikte yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre emekli ve memur maaşlarının belirleneceği düşünülüyor. 

Asgari ücret zammı için ise gerçekleşen enflasyonun mu yoksa hedef enflasyonun mu belirleyici olacağı eylül ayının ortalarında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun da asgari ücretin 20.000 TL olacağına dair tahminini açıklarken ‘’Ocak ayı geldiğinde asgari ücret artacak. Asgari ücret Temmuz ayında bildiğiniz gibi artmadı, hedeflenen enflasyon üzerinde olursa asgari ücretin maksimum 20 bin TL olacağını düşünüyorum. Orta Vadeli Program'da enflasyon hedefi verildi, memurun, memur emeklisinin ne alacağı zaten belli’’ ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammı için farklı oranlar ve tutarlar eylül ayının ortalarında gündeme gelmeye devam ederken, asgari ücret zammı için nihai tablo aralık ayında netlik kazanacak. Bu durumda, aralık ayının ilk günlerinden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları neticesinde asgari ücret zammı belirlenecek. 

Yılbaşı öncesinde asgari ücret zammı ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi beklenirken, asgari ücret zammı ile ilgili yapılacak açıklamalar da yakından takip edilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz