1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Asgari ücret zammı: Fatih Portakal canlı yayında oran verdi

Asgari ücret zammı: Fatih Portakal canlı yayında oran verdi

2025 yılında geçerli olacak asgari ücrete dair eylül ayının ortalarında gazetecilerden yeni iddialar gelmeye devam ediyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışana ödenecek olan maaşların belirlenebilmesi için aralık ayında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşecek olan toplantılar için geri sayım devam ederken, asgari ücretli çalışanlar da güncel iddiaları yakından takip ediyorlar. 

Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal da asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asgari ücret tahminini açıklayan Portakal, farklı oranlar üzerinden zam senaryoları ile ilgili bilgi verdi. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2025

Özel sektörde çalışan milyonlarca asgari ücretli çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammının yılbaşı öncesinde netlik kazanması bekleniyor. Bu kapsamda, 2024 yılının son haftalarında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretlinin kaç TL maaş alacağı belli olacak. Asgari ücret zammı için henüz resmi makamlar oran telaffuz etmese de Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal açıklamalarda bulundu. 

Sözcü TV Ana Haber canlı yayınında asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Portakal, yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 dolaylarında beklendiğini ve bu oranın üzerine refah payı eklenebileceğini belirtti. Asgari ücret zammının yüzde 40 ile 50 aralığında olacağına dair tahminleri Fatih Portakal açıklarken, asgari ücret zam tahmininin açıklanmasının ardından hesaplamalar hız kazandı

Fatih Portakal’ın belirttiği gibi asgari ücrette yüzde 40 oranında artış gerçekleşmesi durumunda 2025 yılında milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaş 23.802 TL olacak. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılması durumunda da asgari ücret 25.503 TL seviyesine yükselecek. 

Emekli ve memur maaş zammında olduğu gibi asgari ücret zammında da enflasyon verileri kritik öneme sahip olacak. Bu nedenle, asgari ücretli çalışanlar asgari ücret tespit komisyonu toplantılarından çıkacak neticeleri yakından takip edecekler. Asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında da her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair TÜİK’in yaptığı açıklamaların belirleyici olması bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz