1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Toplu taşımada sistem değişti! Artık gittiğiniz yere kadar ödeyeceksiniz

Toplu taşımada sistem değişti! Artık gittiğiniz yere kadar ödeyeceksiniz

Toplu taşımada gittiğin kadar öde ve iade döneminin başlamasının ardından düzenlemenin detayları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından servis fiyat tarifelerine ilişkin ülke genelinde art arda açıklamalar gelirken, servislerin yanı sıra toplu taşıma fiyatları da merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Eylül ayında daha önceki aylarda olduğu gibi toplu taşıma fiyat tarifelerinde değişiklikler yaşandıkça belediyeler resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunuyorlar. Toplu taşıma zamları ve indirimleri merak edilirken, gittiğin kadar öde döneminin başlamasının ardından düzenlemenin detayları merak konusu oldu. 

GİTTİĞİN KADAR ÖDE DÖNEMİ

Toplu taşıma hizmetlerinde vatandaşlara kolaylıklar sağlayabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli projeler hayata geçiriyorlar. Bu kapsamda, toplu taşıma destek programlarına ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, gittiğin kadar öde döneminin başladı duyuruldu. 17 Eylül tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulundu. 

Gittiğin kadar öde dönemi çerçevesinde 1-5 durak arasında 5 TL iade, 6-11 durak arasında 2 TL iade edilecek. Bursaray ile geçerli olacak olan yeni projeye ilişkin belediyenin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada ‘’Bursa’da toplu taşımayı özendirmek amacıyla birçok hizmeti kente kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursalıların bütçesine katkı sağlayacak yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Türkiye’deki 5 büyükşehir arasında en ucuz toplu taşıma ücreti açısından 4. sırada bulunan, öğrenci binişini 5 TL‘de tutan Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda ‘Gittiğin kadar öde’ dönemini başlatıyor. Buna göre, BursaRay tam ücret tarifesi üzerinden 1-5 istasyon arası yolculuk yapan yolculara 5,00 TL, 6-11 istasyon arası yolculuk yapanlara ise 2,00 TL iade yapılacak. 12 istasyon ve üzeri yolculuklarda iade uygulanmayacak’’ denildi.

Gittiğin kadar öde döneminin detaylarına ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyesi bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerin de önümüzdeki süreçlerde toplu taşıma düzenlemelerine ve ücret tarifelerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirecek duyurular yayınlanması bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz