1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Anne babalara 1250 TL maddi yardım! Çocuğu okula gidene veriliyor

Anne babalara 1250 TL maddi yardım! Çocuğu okula gidene veriliyor

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilere destek olabilmek için yeni destek kartları dağıtımları yapılıyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Ağustos ayının son günlerinden itibaren gündemin ilk sıralarında eğitim yardımları, kırtasiye destekleri, burs başvuruları yer alıyor. Eğitim yardımlarına, kırtasiye desteklerine ilişkin belediyeler başvuruları kabul ederken, KYK burs ve kredi başvurularının da ekim ayının ortalarında başlayacağı düşünülüyor. 

Söz konusu eğitim destekleri için ülke genelindeki farklı belediyeler başvuruları kabul ederken, yeni eğitim öğretim döneminin ikinci haftası itibariyle destekler ailelere, öğrencilere iletildikçe de belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanıyor. 

1250 TL MADDİ YARDIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu haftanın son günlerde önümüzdeki haftanın ilk günlerinde ortalama 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletmesi bekleniyor. Bakanlığın sağlayacağı sosyal yardıma dair bekleyiş sürerken, belediyelerin destekleri de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından kişi başı 1250 TL harcama limiti bulunan Gülkart ile öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları Sivas genelindeki kırtasiye esnaflarından karşılanabilecek. Düşük gelirli hanelere sağlanan Gülkart desteğine ilişkin Sivas Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabında yer alan bilgilendirme metninde ‘’2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Belediyemizden kırtasiye yardımı alacak öğrenciler için hazırlanan Gülkartlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Kişi başı 1.250 TL harcama limiti bulunan Gülkartları alan öğrenciler, ihtiyaçlarını şehrimizdeki yerel kırtasiyeci esnaflardan karşılayabilecekler’’ denildi.

Kişi başı 1250 TL harcama limiti bulunan Gülkartların dağıtımı başlarken, yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin eğitim desteği projelerini merak ediyorlar. Önceki eğitim öğretim dönemlerinde olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de öğrencilere sağlanacak olan yardımlara dair belediyeler peş peşe açıklamalarda bulunuyorlar. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine, ailelerine verilecek olan yardımlara erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz