1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Destek Ödemelerine Yüzde 253 Zam Geldi! Bakanlık Yeni Miktarları Açıkladı

Destek Ödemelerine Yüzde 253 Zam Geldi! Bakanlık Yeni Miktarları Açıkladı

Eylül ayının ilk günü itibariyle farklı destek ödemelerinin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı merak edilirken, desteklerdeki artışlara ilişkin açıklamalar da gelmeye devam ediyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayına girilmesinin ardından 4 Eylül itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal desteklerinden yaralanan vatandaşlar ödemelere ilişkin yapılacak açıklamaları merakla bekliyorlar. Üreticler güncel gelişmeleri takından takip ederken, bitkisel üretimde yeni destekleme modelini Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu. Söz konusu desteklerin tutarlarının netlik kazanmasının ardından yüzde 253'e varan artışa ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı açıklamalar ile bitkisel üretimde yeni destekleme modeli çerçevesinde üreticilere sunulacak olan desteklere ilişkin bilgi verdi.

Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bitkisel üretimde yeni destekleme modeline geçildi. Gerçekleşen artış neticesinde patates, soğan için temel destek ve planlı üretim desteği 138 TL'den 488 TL'ye, yem bitkileri birinci grup temel destek ve planlı üretim desteği 285 TL’den 488 TL'ye, yem bitkileri ikinci grup temel destek ve planlı üretim desteği 345 TL'den 634 TL seviyesine çıktı. Destek tutarları dekar başına belirlenirken, ödemelerin netlik kazanmasının ardından bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

 

‘’YENİ BİTKİSEL ÜRETİM DESTEKLERİNDE ÖRNEKLER Önceden ne kadardı? Şimdi ne kadar? Patates ve soğanda dekar başına 488 liraya, 1. grup yem bitkilerinde dekar başına 488 liraya, 2. grup yem bitkilerinde dekar başına 634 liraya çıktı’’ ifadeleri yer aldı.

Çiftçilere 2024 Eylül Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı bitkisel üretimde yeni destekleme modelinin detaylarına ilişkin bilgi verirken, söz konusu desteklerin yanı sıra tarımsal destek ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın eylül ayında da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekleri yurt çapındaki üreticilerin hesaplarına aktarması bekleniyor. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar cuma günleri tarımsal destekler sağlandıkça, farklı programlar çerçevesinde ödemeler gerçekleştirildikçe, bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz