1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Ehliyeti olanlar dikkat: Bunu yapmayana para cezası kesilecek

Ehliyeti olanlar dikkat: Bunu yapmayana para cezası kesilecek

Ehliyet sahipleri yeni düzenlemeleri yakından takip ederken, yıl sonuna kadar devam edecek olan yenilemenin detayları merak ediliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İçişleri Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yönelik yeni düzenlemelere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye devam ederken, eylül ayının ortalarında da güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. 

Bakanlık geçtiğimiz süreçlerde yaptığı açıklamada 31 Aralık 2024 tarihine kadar eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi gerektiğini duyurmuştu. Ehliyet sahipleri de hangi tarihten önce alınan sürücü belgelerinin eski tip ehliyet olarak değerlendirildiğini, cezanın detaylarını ve ehliyet yenilemek için gereken belgeleri araştırıyorlar. 

EHLİYETİ OLANLARI İLGİLENDİRİYOR

İçişleri Bakanlığı önceki süreçlerde yaptığı açıklamada eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi gerektiğini belirtirken, son tarih 31 aralık 2024 olarak belirlendi. Ehliyet sahipleri de hangi tarihten önce alınan belgelerin eski tip ehliyet olarak değerlendirildiğini merak ediyorlar. 1 Ocak 2016'dan önce alınan sürücü belgeleri eski tip ehliyet olarak değerlendirilecek. Bu kapsamda, eski tip ehliyetini 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilemeyenlere ceza kesilecek. 

31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyet yenilemesinin gerçekleştirilmesi gerekirken, yenileme ücretinin kaç TL olduğu merak ediliyor. Ceza almamak isteyen vatandaşlar güncel yenileme ücretlerini araştırırken, eski tip ehliyetleri yenilemek için ödenecek ücret belli oldu. Eski tip ehliyet yenilemek için tutar 15 TL olarak belirlenirken, yeni tip sürücü belgesi için yenileme ücreti 769 TL oldu. 

Ehliyet yenilemek için gerekli olan belgeler ise şöyle:

* Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, yeni kimlik kartı veya pasaport)
* Eski sürücü belgesi
* Yeni alınmış sürücü sağlık raporu
* 2 adet biyometrik fotoğraf
* Değerli kağıt ve harç bedeli makbuzu
* Kan grubunu belirten belge veya yazılı beyan
* Adli sicil belgesi (sistemden kontrol edilmektedir)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz