1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Emeklilere TEK SEFERLİK 5000 TL Destek! Saat 07.28’de Duyuru Geldi

Emeklilere TEK SEFERLİK 5000 TL Destek! Saat 07.28’de Duyuru Geldi

Emeklilere bir defaya mahsus olarak sağlanacak 5000 TL'lik pazar desteğine ilişkin yeni açıklamalar belediyeler tarafından yayınlanıyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

2024-2025 eğitim öğretim döneminin bugün itibariyle başlamasının ardından eğitim desteklerine dair gelişmeler en çok merak edilen konular arasında yer alırken, emeklilere sağlanacak olan yardımlar da araştırılıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz süreçlerde ülke genelindeki farklı belediyeler pazar alışverişi destekleri ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, Bakırköy Belediyesi de emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5000 TL pazar desteği sağlanacağını duyurdu. Oybirliğiyle söz konusu destek için karar alınırken, ayrıntılar merak konusu oldu. Belediye de detaylara ilişkin bilgi verdi. 

Pazar Desteği Eylül 2024

Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre düşük gelirli emeklilere sağlanacak 5000 TL'lik pazar desteği için başvurular 23 Eylül itibariyle alınacak. Belediyenin resmi internet sitesinden şartlara ulaşılabilirken, detaylara ilişkin yapılan açıklamada:

 

‘’Başkan Ovalıoğlu bu kapsamda ilçede yaşayan ve gerekli kriterleri sağlayan emekli vatandaşlara bir kereye mahsus 5 bin TL pazar desteği yardımında bulunulacağını söyledi. Başkan Ovalıoğlu bir diğer yardımın ise ilk ve orta öğretim ile lisede okuyan öğrencilere yönelik olduğunu ifade etti. Yardımın bir kereye mahsus olmadığını ifade eden Başkan Ovalıoğlu, eğitim-öğretim dönemini kapsayan 8 ay boyunca devam edeceğini belirtti. Yardım miktarının belirlenmesi için meclis üyelerinden komisyon oluşturuldu. Komisyon yaptığı toplantı sonrası ilk ve orta okul öğrencilerine 900 TL, lise öğrencilerine ise 1250 TL yardım yapılmasına karar verdi. Mecliste görüşülen bu maddeler oy birliğiyle kabul edildi’’ denildi.

Emekli Destekleri 2024

Bakırköy Belediyesi 23 Eylül tarihinde başlayacak olan pazar desteğine ilişkin bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyeler de emeklilere destek olabilmek için yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyorlar. Bu durumda, belediyelerin emekli desteklerine, eğitim yardımlarına erişmek, ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. Eylül ayının son günlerine kadar yeni test destekler hayata geçiriledikçe de açıklamalar yapılacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz