1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Evini Dönüştürmek İsteyene Müjde! Yarısını Devlet Karşılayacak

Evini Dönüştürmek İsteyene Müjde! Yarısını Devlet Karşılayacak

Kentsel dönüşüm çerçevesinde İstanbul'da Yarısı Bizden kampanyasının yeni dönemi ağustos ayında başlarken, projenin detayları merak ediliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İstanbul'da kentsel dönüşümün sağlanabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 8 Ağustos tarihinde Yarısı Bizden kampanyasının yeni dönemini başlatmıştı. Devlet destekli olarak riskli konutlarını dönüştürmek isteyenler projenin ayrıntılarına ilişkin araştırmalar gerçekleştirirken, bakanlık da projeyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Bu kapsamda, hibe desteğinin nasıl alınacağı, kredinin detayları ve projeye nasıl başvurulacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Yarısı Bizden Kampanyası 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre riskli konutları dönüştürmek isteyen vatandaşlara çeşitli kolaylıklar sunulacak. Konutlar için toplamda 1.500.000 liralık hibe ve kredi desteği alanlar yapılarını yeniden inşa ettirebilecekler. Önceki yıl 26 Nisan ile 2 Haziran tarihleri arasında e-Devlet üzerinden 106.225 bina ve 1.225.063 bağımsız bölüme ilişkin talep alınırken, yeni dönem başvuruları da 8 Ağustos itibariyle başladı. Söz konusu proje için başvuruların başlamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat kurum:

 

“Yarısı Bizden Kampanyamızda yeni dönemi başlattık. İstanbul'da dönüşümü başaracağız. Bunu devlet-millet el ele, omuz omuza yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Yarısı Bizden Projesi Şartları

Yarısı Bizden kampanyası çerçevesinde hak sahiplerine 700.000 TL hibe, 700.000 TL kredi ve 100.000 TL'si de tahliye desteği olmak üzere toplamda 1.500.000 TL destek verilecek. Kredi geri ödemesi yapı ruhsatının satın alınmasından iki yıl sonra başlayacak. Projenin ayrıntılarına ilişkin yapılan açıklamaya göre otopark ve sığınak projesi metrekarenin dışında tutulacak. 8 Ağustos tarihinde başlayan yeni kampanya dönemi ile birlikte başvuru tarihi kısıtlaması olmaksızın talepler toplanacak, on yıl vadeli kredinin ödemesinin başladığı iki yıl da faiz uygulanmayacak. Bakanlığın açıklamasına göre yüklenici firmaya desteğin yüzde 30'u iş başladığında peşin olarak ödenecek. Ayrıntılı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak isteyen kişiler de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ziyaret edebilir, Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bilgi edinebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz