1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. İŞKUR 1600 Kişiye İş Bulacak! 18 Yaşını Dolduranlara Yeni Fırsat

İŞKUR 1600 Kişiye İş Bulacak! 18 Yaşını Dolduranlara Yeni Fırsat

İŞKUR’un İşgücü Uyum Programı üzerinden gerçekleştireceği personel alımlarına dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasına çok az bir süre kala Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği yapıldı. Gerçekleşen işbirliği neticesinde İşgücü Uyum Programı çerçevesinde toplamda 120.000 kontenjanla 81 ilde ilan açıldı. 4 Eylül tarihi itibariyle başvuruların başladığı programın detayları ile ilgili araştırmalar hız kazanırken, valilikler de resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. 

İŞKUR 2024 Eylül İşçi Alımı

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre İşgücü Uyum Programı çerçevesinde 1600 kişi istihdam edilecek. Söz konusu alımın ayrıntılarına ilişkin Valilik tarafından yapılan açıklamada:

 

"Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında ilk programlar toplamda 120.000 kontenjanla 81 ilde açıldı. 4 Eylül tarihi itibarıyla başvuruların alınmaya başladığı programlara İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru yapılabilmektedir.  Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere, İşgücü Uyum Programı üzerinden yapılacak olan 1600 kişilik eleman alımı 04.09.2024 tarihi itibari ile başlamıştır’’ denildi.

İŞKUR Personel Alımları 2024

Malatya Valiliği, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere İşgücü Uyum Programı üzerinden yapılacak olan 1600 kişilik eleman alımı için başvuruların 4 Eylül tarihinde başladığını duyururken, İşgücü Uyum Programı’nın detaylarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. İşgücü Uyum Programı’na 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuruda bulunabilecekler. Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süreyle uygulanacak olan programlar ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat, diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat olacak. Program başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel bulunmayacak. Söz konusu İşgücü Uyum Programı’nın yanı sıra farklı personel alımları da merak ediliyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde yeni alımlar oluştukça İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden duyurular yayınlanabilir.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz