1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Gübre desteği başvuruları başladı: Çiftçilere müjde geldi!

Gübre desteği başvuruları başladı: Çiftçilere müjde geldi!

Çiftçilere sağlanacak mazot ve gübre desteklerine dair başvurular eylül ayının ortalarında da kabul ediliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Tarım ve Orman Bakanlığı dört farklı alt başlıktan oluşan eylül ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin geçtiğimiz hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilere iletmiş, sertifikalı tohum desteğinin TC kimlik numarasının son rakamına göre bu hafta cuma günü saat 18'de devam edeceğini duyurmuştu. 

Eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin bu hafta verilip verilmeyeceğine dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, mazot ve gübre destekleri de üreticilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Gübre ve mazot destekleri için başvurular kabul edilmeye başlandıkça belediyeler duyurular yayınlıyorlar. 

Gübre Desteği 2024 Başvuruları

Eylül ayının ortalarında üreticilere destek olabilmek için geçtiğimiz aylarda olduğu gibi çeşitli destek programları hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, üreticilerin en çok merak ettiği destekler mazot ve gübre olarak yer alırken yeni açıklamalar da geliyor. 

Tarımsal destek ödemelerine ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, gübre destekleri başvuruları ile ilgili de belediyeler duyurular yayınlıyorlar. Çiftçilere gübre desteği sağlanacağı, başvuruların 16 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından duyuruldu. 

Gübre desteği başvurularının başlamasının ardından ayrıntılara ilişkin üreticilerin araştırmaları sürerken, belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile kamuoyu bilgilendirildi. Gübre desteği ile ilgili açıklamada ‘’Büyükşehir ile üreticinin yüzü gülmeye devam edecek Denizli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak, ürün verim ve kalitesini artırmak amacıyla vereceği gübre desteği için müracaatlar başladı. 30 Eylül’e kadar sürecek başvurular www.denizli.bel.tr veya DESKİ ilçe hizmet birimlerinden yapılacak’’ denildi.

30 Eylül tarihine kadar devam edecek olan gübre desteği başvurularının yanı sıra eylül ayının ortalarında tarımsal destekler merak ediliyor. Tarımsal destek ödemeleri genellikle cuma günleri ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına yatırılıyor. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri sağlandıkça bakanlık kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlayacak. Farklı programlar çerçevesinde ödemeler yapıldıkça da açıklamalar gelecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz