1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Binlerce öğrenciye 2 bin 500 TL’lik kırtasiye desteği!

Binlerce öğrenciye 2 bin 500 TL’lik kırtasiye desteği!

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber belediyeler de öğrencilere yönelik yardım paketlerini peş peşe açıklarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere kırtasiye desteği vereceğini açıkladı. İşte detaylar…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen yaklaşık 14 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine kırtasiye desteği vermeye başladı.

İzmir Şehir Kart’larına her öğrencinin kırtasiye masrafları için 2 bin 500 TL yüklenmesinin ardından veliler bu kartları alarak, ilçelerde yer alan ve belediyeyle anlaşması bulunan kırtasiyelerden çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılıyor. Toplamda 35 milyon TL’yi bulan söz konusu para yardımı, yalnızca öğrenci ve velilere değil, esnafa da ekonomik bakımdan katkı sağlıyor.

Kağıt Para Dinen Para Sayılır mı? | İslam ve İhsan

KARTLAR 9 EYLÜL’DE AKTİF HALE GETİRİLDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Destekleri Şube Müdürü Rahşan Polat, şu ifadeleri kullandı:

“Göreve geldiği ilk günlerde Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü’nü kuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay liderliğinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı, eğitimde fırsat eşitsizliği kavramını fırsat eşitliği eylemine dönüştürmek için yapıyoruz. Bu kapsamda 2024-2025 eğitim öğretim yılında sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi yaklaşık 14 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine kırtasiye desteği sağladık. Velilerin İzmir Şehir Kart’ına 2 bin 500’er lira yüklendi.

‘https://bizvariz.izmir.bel.tr/’ sitesinde anlaşmalı iş yerlerinin listesini görebilen veli ve öğrenciler, ilçelerinde bulunan kırtasiyelerden bakiyelerini kullanarak alışveriş yapabiliyor. Bu kartlar, İzmir için özel bir anlamı olan 9 Eylül tarihinde aktive edildi. Veliler, destekler için memnuniyetlerini ifade ediyor. Artan enflasyon koşullarında onlar için bir nefes olduklarını belirtiyorlar. Eğitimde kaybedilecek zaman ve kaybedilecek birey yoktur ilkesinden hareketle, anaokulundan yüksek lisans eğitimine kadar tüm öğrencilerimizin eğitimine destek olacak çalışmaları planlamaya devam edeceğiz.”

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz