1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Aile Destek Programı 2024 Eylül: Tüm Gözler Bakan Göktaş'ta İşte Beklenen Tarih

Aile Destek Programı 2024 Eylül: Tüm Gözler Bakan Göktaş'ta İşte Beklenen Tarih

Eylül ayı aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte hesaplara aktarılacağına dair geçtiğimiz aylardaki ödeme süreçleri dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aile destek paketi ödemelerinin yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin ardından eylül ayının ilk günlerinde de yeni ödemeler ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. 4 Eylül itibariyle 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağına ilişkin açıklama gelmese de aile destek paketi ödemeleri ne zaman verilecek, aile destek paketi ödemelerinin süresi yeniden uzatılacak mı gibi araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Aile Destek Paketi 2024 Eylül Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yıl sonuna kadar aile destek paketi ödemelerini iletmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından ağustos ayında da aile destek paketi çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL'ye kadar destek verilirken, eylül ayı ödemelerinin tarihleri için henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat önceki aylardaki ödeme süreçleri için dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Bu durumda, 10 Eylül dolaylarında 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri verilebilir. Genellikle ay ortasına doğru ödemeler yapıldığı için 10 Eylül civarında ödemelerin sağlanması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile bilgi verilecek. 

Aile Destek Ödemesi 2025 Yılında Devam Edecek Mi?

Temmuz ayında aile destek paketi ödemelerinin sağlamasının ardından programın sona ereceği düşünülüyordu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılı sonuna kadar aile destek paketi ödemelerinin devam edeceğini belirtti. 2024 sonuna kadar sosyal yardımların uzatıldığının duyurulmasının ardından dar gelirli hanelerde bulunan vatandaşlar da 2025 yılında ödemelerin yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Aralık ayına kadar aile destek paketi ödemeleri devam edecek. Aralık ayında da yeniden uzatılmasına ilişkin herhangi bir karar alınması halinde kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor. Aile destek paketinden yararlanan vatandaşlar da resmi makamlardan gelecek açıklamaları yakından takip edecekler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz