1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Mazot ve Gübre Desteğinde YENİ AÇIKLAMA! Çiftçiler Sevinecek

Mazot ve Gübre Desteğinde YENİ AÇIKLAMA! Çiftçiler Sevinecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı mazot ve gübre desteği ödemesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayına girilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleri ne zaman üreticilerin hesaplarına aktaracağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu durumda, bakanlığın önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da tarımsal destekleri belirli bir takvime göre hesaplara aktarması bekleniyor. Tarımsal destekler genellikle cuma günleri verildiği için farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal desteklerin 6 Eylül itibariyle üreticilerin hesaplarına aktarılması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacağı düşünülürken, mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili de Bakan İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu. 

Mazot ve Gübre Desteği Verilecek Mi?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarımsal desteklere ilişkin düzenli olarak üreticileri bilgilendirmeye devam ediyor. Bu çerçevede, önceki süreçlerde mazot ve gübre desteğinin kaldırılacağına dair iddiaların ardından Bakan Yumaklı açıklamalarda bulundu. Mazot ve gübre desteğinin yeni adıyla temel desteğin verileceğini bir kez daha belirten Bakan Yumaklı ödemelerin detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi verdi. Mazot ve gübre desteğine ilişkin paylaşımda:

 

‘’Üreten herkese ve tüm ürünlere; eski adıyla "Mazot ve Gübre Desteği" yeni adıyla "Temel Destek" VE-Rİ-LE-CEK! İlave olarak, üretim planlaması çerçevesinde belirlediğimiz 13 ürün ve yem bitkilerinde ise "Planlı Üretim Desteği" sağlanacak’’ denildi.

Eylül 2024 Tarımsal Destekleri

Mazot ve gübre desteği ödemelerinin devam edeceğini Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyururken, söz konusu desteğin yanı sıra tarımsal destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. 6 Eylül itibariyle tarımsal desteklere ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ilettiği için eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesinin bugün sağlanması halinde bakanlık açıklamalarda bulunabilir. Eylül ayının son günlerine kadar cuma günleri farklı alt başlıkların oluşan tarımsal destekler verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile ödemelerin detaylarına ilişkin açıklama yapılacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz