1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Üniversite Öğrencilerine 12.000 TL Destek! Başvuran Alacak

Üniversite Öğrencilerine 12.000 TL Destek! Başvuran Alacak

Üniversitelerde yeni akademik dönem başlamadan önce öğrencilere sağlanacak olan eğitim desteklerine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

2024-2025 eğitim öğretim dönemi pazartesi günü çalacak ilk ders zili ile başlayacak. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri yeni eğitim öğretim dönemi için bekleyişe devam ederken, üniversitelerde yeni akademik dönem başlamadan önce Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi başvuruları, belediyelerin eğitim destekleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, üniversite öğrencilerine sağlanacak olan eğitim desteklerine ilişkin belediyeler peş peşe açıklamalarda bulunurken, yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin eğitim desteklerinin detaylarına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. 

Üniversiteyi Kazananlara Destek

Üniversiteyi bu sene yeni kazanan öğrencilere destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler yeni projeler hayata geçiriyorlar. Bu kapsamda, Adıyaman Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre ilk 50.000 başarı sıralamasına giren öğrencilere bir kereliğine mahsus nakdi yardım sağlanacak. İlk 10.000'e giren öğrencilere 12.000 TL destek verileceği belirtilirken, 11.000 ile 20.000 arasında yer alan öğrencilere 8000 TL, 21.000 ile 30.000 arasındaki öğrencilere 6000 TL, 31.000 ile 50.000 arasındaki öğrencilere 4000 TL yol ve kayıt desteği sunulacak. Söz konusu destek bir kereliğine mahsus olarak sağlanacak. Desteğin ayrıntılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere:

 

“Belediye meclisimizde aldığımız kararla, İlk 10 bin başarı sıralamasına giren öğrencilere 12 bin TL, 11 bin ile 20 bin arasında yer alanlara 8 bin TL, 21 bin ile 30 bin arasındaki öğrencilere 6 bin TL ve 31 bin ile 50 bin arasındaki gençlere ise 4 bin TL yol ve kayıt desteği sunacağız. Gençlerimize her zaman destek olacağımızı söylemiştik. Onların başarılarıyla gurur duyuyoruz ve bugün bu sözümüzü yerine getiriyoruz.” dedi.

Eğitim Yardımı Başvuruları 2024 Eylül

Adıyaman Belediyesi üniversiteye ilk defa yerleşen öğrencilere sağlanacak olan eğitim destekleri ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine sunulacak olan eğitim yardımlarına dair öğrenciler ve veliler araştırmalara devam ediyorlar. Adıyaman Belediyesi’nin yanı sıra yurt çapındaki farklı belediyeler de öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini azaltabilmek için çeşitli projeler hayata geçirmeye devam ediyorlar. Bu durumda, belediyelerin güncel desteklerine erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz