1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Üniversite öğrencilerine 15.000 TL destek verilecek!

Üniversite öğrencilerine 15.000 TL destek verilecek!

Üniversite öğrencilerine sağlanacak olan eğitim desteklerine dair yurt çapındaki farklı belediyeler başvuruları kabul etmeye devam ediyorlar. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Bu hafta pazartesi günü itibariyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ders başı yapmasının ardından üniversitelerde yeni akademik dönem için de geri sayım başladı. Bu kapsamda, yeni akademik dönemin hangi tarihte başlayacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleşirken, ülke genelindeki farklı belediyelerden de peş peşe yeni açıklamalar geliyor. Bu kapsamda, Şahinbey Belediyesi de üniversite öğrencilerine 15.000 TL eğitim desteği sağlanacağını duyurdu. Destek için başvuruların başlamasının ardından ayrıntılar merak konusu olurken, belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı. 

Öğrencilere Eğitim Desteği

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu geçtiğimiz süreçlerde yaptığı açıklamalarda üniversite öğrencileri için eğitim desteği sağlanacağını duyurmuştu. İlk dönem 7000 TL, ikinci dönem 8000 TL olmak üzere toplam 15.000 TL eğitim desteği verileceği açıklanırken, desteğin ayrıntıları merak konusu oldu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu dün itibariyle sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile başvuruların başladığını duyurdu. Eğitim desteği başvurularına ilişkin yapılan açıklamada:

 

‘’Şahinbeyli üniversiteli öğrencilerimize sağladığımız eğitim desteği başvuruları başladı. Biz Şahinbey'iz uygulamamızda yönergeleri takip ederek başvurularınızı yapabilirsiniz. Hayırlı olsun, güle güle harcayın’’ denildi.

Eğitim Yardımı Başvuruları 2024 Eylül

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 15.000 TL'lik eğitim desteği için başvuruların başladığını duyururken, yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin güncel eğitim desteği projelerini merak ediyorlar. Önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da belediyeler eğitim desteklerine ilişkin düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor. Bu durumda, eğitim desteklerine erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da önümüzdeki süreçlerde düşük gelirli vatandaşlara destek olabilmek için yeni projelerin hayata geçirilmesi ya da ödemeler yapılması durumunda kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz