Özel’den İEF açılışında İmamoğlu’na gönderme: Türkiye’nin en iyi belediye başkanı Tugay

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kırık bacağı tam olarak iyileşmemesine rağmen 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına katıldı.

Özel, verdiği bir sokak ropörtajı nedeniyle tutuklanan ve dün serbest bırakılan Dilruba Kayserioğlu’nu protokolde yanına oturttu.

Ama Özel’in sürprizleri bu kadar değildi. Özel İEF açılışında yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay için “Belediyecilikte Türkiye’nin en iyisi” ifadesini kullandı.

Özgür Özel’in konuşmasının Tugay’la ilgili bölümü şöyle: “Özel, “Süreç analizinde, gerçeği görmede, teknolojiden yararlanmada, sürdürülebilir belediyecilik çalışmalarında Türkiye'nin en iyisi olan Cemil Tugay'ın İzmir'de de en iyisini yapacağına, bu takıma kaptanlık yapacağına olan inancımı bir defa daha ifade ediyorum. Bu kentin bundan sonra çok başka bir noktaya gideceğine inanıyorum. Ben çok iyi niyetli ve gayretli bu çabayı tüm belediye başkanlarımızda görüyorum. Onların kentte en iyi hizmeti yapabilmeleri için, ihtiyaç duydukları kamuoyu desteğinin sizin tarafından sağlanması önemli.”

***

Aslında kimse bu kadarını beklemiyordu. Yani Özel’in Tugay için “Belediyecilik çalışmalarında Türkiye’nin en iyisi” demesini.

CHP’nin 2024 yerel seçimleri sonrası 14 Büyükşehir, 21 İl, 337 ilçe ve 48 de belde olmak üzere 420 belediye başkanı var.

Aralarında Ekrem İmamoğlu gibi, Mansur Yavaş gibi, Zeydan Karalar gibi Büyükşehir Belediye Bakanlığında ikinci dönemlerini yaşayanlar var.

Peki Özel için henüz Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminin beşinci ayında olan Cemil Tugay’ı “Belediyecilikte en iyisi” diyecek kadar özel kılan ne?

Konun perde arkasına baktığımızda biraz siyaseti takip edenler çok iyi biliyor ki konunun aslında Tugay’ın performansıyla çok da ilgisi yok. Sonuçta Büyükşehir Belediye Başkanlığında henüz 5’inci ayı.

***

Peki Özgür Özel bu kadar iddialı sözleri gaza gelip mi söyledi? Hiç sanmıyorum.

Bir süredir CHP kulislerinde Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabet konuşuluyor.

Ayrıca Cemil Tugay’ın, Özgür Özel’in önerdiği Genel Sekreter Adayı Aykut Erdoğdu’yu bu görev atamaması nedeniyle oluşan gerginlik de biliniyor.

Bu yaşananlardan sonra Cemil Tugay’ın Ekrem İmamoğlu ile yakınlaştığı ve işlerini bu şekilde yürütmeye çalıştığı da konuşulanlar arasında.

Bütün bunları değerlendirdiğinizde Özgür Özel’in, Ekrem İmamoğlu’na önemli bir mesaj gönderdiği anlaşılıyor.

Belediyecilik konusunda Türkiye’nin en iyisi kim olacak bunu zaman gösterecek.

Ama 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı, sadece CHP değil belki de Türk siyasi hayatının geleceğini belirleyecek fitilinin ateşlendiği yer oldu.