1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Aile Bakanlığı 4180 TL veriyor: Hesabına bakmayan kalmasın

Aile Bakanlığı 4180 TL veriyor: Hesabına bakmayan kalmasın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayında destek ödemelerine başlamasının ardından ayrıntılar merak konusu oldu. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasına doğru yaklaştıkça sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar bakanlık tarafından yapılacak açıklamaları yakından takip etmeye başladılar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları genellikle ay ortasına doğru sağladığı için eylül ayının ortalarına doğru yaklaşırken yaşlı ve engelli aylıklarının başladığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Siirt'te gerçekleştirdiği temaslar sırasında açıkladı. Bakan Göktaş’ın yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin başladığını açıklamasının ardından söz konusu desteklerin güncel tutarlarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Yaşlı ve engelli aylıklarının güncel tutarları ile birlikte eylül ayında farklı sosyal yardım programları kapsamında hak sahibi vatandaşlara hangi tarihlerde ödemeler yapılacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

2024 Eylül Yaşlı Aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş toplam 5.6 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu. Yaşlı aylıklarına temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapılmış ve ağustos ayından itibaren zamlı ödemeler ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatmaya başlamıştı. Bu çerçevede, 4180 TL seviyesine yükselen yaşlı aylıkları eylül ayının dair ortasına doğru ilerlerken verildi. Önümüzdeki aylarda da ay ortasına doğru yaklaşırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırması bekleniyor. 

2024 Eylül Aile Bakanlığı Ödemeleri

Yaşlı ve engelli aylığı çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yurt çapındaki hak sahibi vatandaşlara toplam 5.600.000.000 TL iletirken, aile destek paketi ödemelerinin de başladığını Bakan Mahinur Özdemir Göktaş duyurdu. Yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin yanı sıra, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman iletileceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Önceki aylardaki ödeme süreci dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Eylül civarında 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının, 20 Eylül dolaylarında da ortalama 6360 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Eylül ayının son günlerine kadar farklı destek ödemeleri iletilmesi, yeni sosyal yardımların hayata geçirilmesi halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamu aydınlatılacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz