1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Aile destek ödemesi, evde bakım, 65 yaş aylığı zam tablosu!

Aile destek ödemesi, evde bakım, 65 yaş aylığı zam tablosu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2025 yılının ocak ayında sosyal yardım ödemelerine yeniden zam yapması bekleniyor. Memur maaş katsayısına göre yeni artışların belirleneceği düşünülürken, hangi destek ödemelerinde artışa gidileceği ve güncel tutarların kaç TL olacağı eylül ayının ortalarında da merak edilen konular arasında yer alıyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Asgari ücretlilerin, emeklilerin ve memurların gündeminin ilk sıralarında maaş zamlarına dair gelişmeler yer alıyor. Bu çerçevede, milyonlarca çalışan ve emekli her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaları ve güncel tahminleri yakından takip ediyor. 

Enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden asgari ücret, emekli ve memur maaş zammı ile ilgili hesaplamalar gerçekleştirilirken, Eylül Ayı'nın ortalarında aile ve Sosyal hizmetler bakanlığının sosyal yardımlarından yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışları merak ediyorlar. Bu kapsamda, farklı oranlar üzerinden sosyal yardım zamları için hesaplamalar sürüyor. 

OCAK 2025 SOSYAL YARDIM ZAMMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temmuz ayında olduğu gibi 2025 yılının ocak ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapması bekleniyor. Bu durumda, aralık ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması, yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre memur maaşlarında artışa gidilmesi sonrasında Bakan Mahinur Özdemir Göktaş memur maaş katsayısına göre hesaplanan destek ödemelerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirecek. 

Memur maaşlarının yüzde 10 ile 15 aralığında artacağına dair tahminler eylül ayının ortalarında ağırlık kazanıyor. Memur maaşlarında yüzde 10 ile 15 aralığında artışın hayata geçmesi durumunda sosyal yardım ödemelerinde de benzer bir artış gerçekleşebilir. Bu çerçevede, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları, sosyal ve ekonomik destek ödemesi 2025 yılının ocak ayından itibaren zamlanabilir. 

Aile destek paketi ödemelerinin yıl sonuna kadar sağlanacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Aile destek paketi ödemelerinin 2025 yılında verileceğine dair herhangi bir açıklama gelmedi. 2025 yılında aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasına ilişkin karar alınması, diğer sosyal yardım ödemelerinde olduğu gibi aile destek programı ödemelerinde de artışa gidilmesi durumunda kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanabilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz