1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. TC kimlik numarasının son rakamına göre 1.4 Milyar TL veriliyor!

TC kimlik numarasının son rakamına göre 1.4 Milyar TL veriliyor!

Eylül ayının ortalarında farklı bakanlıklar çeşitli destek ödemelerini vatandaşlara iletmeye devam ediyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

15 Eylül itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlarına, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal desteklerine ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Her iki bakanlık da eylül ayında da önceki aylarda olduğu gibi destek ödemeleri sağlandıkça resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eylül ayının ortasına kadar aile destek paketi ödemelerini, yaşlı ve engelli aylığını sağlarken, Tarım ve Orman Bakanlığı da eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta üreticilere iletmişti. Söz konusu desteklerin verilmesinin ardından ay ortasında yeni destekler ile ilgili araştırmalar sürüyor. 

EYLÜL 2024 TARIMSAL DESTEĞİ

Eylül ayının ortalarında farklı destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar sürerken, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama daha geldi. Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre 1.389.795.000 TL tutarındaki eylül ayının ikinci tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Dört farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılan paylaşımda:

 

‘’Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 389 milyon 795 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini  çiftçilerin hesabına  aktaracaklarını açıkladı. Paylaşımda yer alan bilgilere göre, sertifikalı tohum kullanım desteği kapsamında 1 milyar 283 milyon 56 bin 181 bin lira, kırsal kalkınma desteği kapsamında 86 milyon 959 bin 649 lira, dane zeytin desteği kapsamında 14 milyon 867 bin 163 lira, sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 4 milyon 912 bin 7 lira destek ödemesi yapılacak’’ denildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı dört farklı alt başlıktan oluşan eylül ayının ikinci tarımsal destek ödemesi yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına aktarırken, tarımsal destek programının alt başlıkları arasında yer alan sertifikalı tohum kullanım desteğinin de üreticilerin TC kimlik numarasının son hanesi e göre hesaplara yatırılacağı duyuruldu. 

TC kimlik numarasının son hanesi 0,2 ve 4 olanlara 13 Eylül tarihinde ödeme yapılırken, TC kimlik numarası 6 ve 8 olanlara da 20 Eylül 2024 tarihinde saat 18.00 itibariyle sertifikalı tohum kullanım desteği iletilecek. Tarımsal desteğin alt başlıkları arasında yer alan destekleme ödemeleri de 13 Eylül 2024 tarihinde çiftçilerin hesaplarına yatırılacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz