1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Asgari ücret zammında oran netleşiyor! Milyonlarca kişinin maaşına büyük zam

Asgari ücret zammında oran netleşiyor! Milyonlarca kişinin maaşına büyük zam

2025 yılında milyonlarca asgari ücretli çalışana ödenecek olan maaşlara dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Enflasyon rakamlarının her ayın ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın 2025-2027 dönemlerini kapsayan Orta Vadeli Programı duyurması sonrasında özel sektörde çalışan milyonlarca asgari ücretli de asgari ücret zammı ile ilgili hesaplamalar gerçekleştiriyor. Enflasyon verileri, beklentileri ve Orta Vadeli Program’ın detayları baz alınarak 2025 yılında milyonlarca asgari ücretli çalışanın kaç TL maaş alacağına dair tahminler yürütülüyor. 

Asgari ücret zammı 2025

2024 yılı ortasında asgari ücrete ara zam yapılmamasının ardından tüm gözler aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarına çevrildi. Asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde pazarlıklara başlayacaklar. Asgari ücret zammının belirlenmesinde enflasyon verilerinin kritik öneme sahip olması beklendiği için güncel enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Temmuz ayında enflasyon yüzde 3.22, ağustos ayında yüzde 2.47 olarak açıklanmıştı. Böylece yılın ilk sekiz ayında yaşanan enflasyon yüzde 30.42 olurken, yıl sonuna kadar bu seviyenin yüzde 40 civarında çıkacağına dair tahminler bulunuyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Orta Vadeli Program açıklarken 2024 yıl sonu enflasyonunun yüzde 41.5 olacağını belirtmişti. Bu çerçevede, asgari ücrette yüzde 40 oranında artış gerçekleşirse 17.002 TL olan asgari ücret 23.802 TL seviyesine yükselecek. 

Asgari ücret zammı tarihi

Yüzde 40 dolaylarında artış yaşanması durumunda asgari ücretin 23.802 TL seviyesine yükselmesi beklenirken, asgari ücret zammı için nihai tablo Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde belli olacak. Bu çerçevede, asgari ücretli çalışanlar da asgari ücret tespit komisyonu toplantılarını yakından takip edecekler. 2024 yılının son haftalarında asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının başlaması ve 2025 yılına girmeden önce yeni yılda milyonlarca asgari ücretli çalışanın ne kadar maaş alacağına dair kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz