1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Emekli zammında yeni tablo! En düşük maaş da değişiyor

Emekli zammında yeni tablo! En düşük maaş da değişiyor

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamlarına dair eylül ayının ortalarında farklı veriler ve beklentiler üzerinden hesaplamalar yapılıyor, tablolar oluşturuluyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Emekli maaşları ne kadar artacak, emekli maaş zammı ne zaman belli olacak, en düşük emekli maaşı zamlanacak mı gibi araştırmalar eylül ayının ortalarında hız kesmeden devam ederken, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamlarına ilişkin hesaplamalar yapılıyor. 

Emekli maaş zamlarında enflasyon verilerinin kritik öneme sahip olması nedeniyle Türkiye İstatistik Kurumu'nun her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair yaptığı açıklamalar emekliler tarafından yakından takip edilirken, farklı maaş tutarları için tablolar hazırlanıyor. 

SSK ve Bağkur Emekli Maaş Zammı

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zammının ocak ayının ilk günlerinde netlik kazanacağı tahmin ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun her ay yaptığı gibi ocak ayında da bir önceki ayın enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre emekli maaş zammı hesaplanacak. 

Emekli maaş zammı için henüz resmi makamlar oran telaffuz etmese de farklı veriler üzerinden emekli maaşları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Yıl sonu enflasyon tahminleri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre emekli maaşlarının yüzde 10 ile 15 aralığında artacağına ilişkin tahminler ağırlık kazanıyor. 

Yıl sonu enflasyon beklentilerinin gerçekleşmesi halinde SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında yüzde 10 ile 15 aralığında artışa gideceği düşünülürken, 12.500 TL olan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye çıkacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayının ilk günlerinde yapılacak zam neticesinde en düşük emekli maaşının 13.500 TL ile 14.500 TL aralığında bulunacağı tahmin ediliyor. 

Ocak ayının ilk günlerinde gerçekleşecek artış için Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon verileri kritik öneme sahip olacak. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair yapacağı açıklamalar önümüzdeki aylarda milyonlarca emekli tarafından yakından takip edilecek. Enflasyon verileri açıklandıkça emekli maaş zammı için daha net bir tablo ortaya çıkmaya başlayacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz