1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Emeklilere Destek Geldi! O Belediye 5000 TL Verecek

Emeklilere Destek Geldi! O Belediye 5000 TL Verecek

Emeklilere sağlanacak olan maddi desteklere ilişkin eylül ayında da belediyeler peş peşe açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Önceki aylarda ülke genelindeki farklı belediyeler emeklilere maddi açıdan destek olabilmek için pazar alışverişi desteklerini hayata geçirmişlerdi. Bu kapsamda, yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan önce öğrencilerin eğitim yardımlarına dair açıklamalar yapılırken, emeklileri ilgilendiren pazar destekleri ile ilgili duyurular da yayınlanmaya devam ediyor. Bakırköy Belediyesi de emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5000 TL'lik pazar desteği verilmesine ilişkin karar aldı. Söz konusu desteğin netleşmesinin ardından ayrıntılar merak konusu olurken, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden bilgi verildi. 

Emeklilere 5000 TL Pazar Desteği

Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre pazar desteği için başvurular 23 Eylül 2024 tarihi itibariyle alınacak. Belediyenin resmi internet sitesi üzerinden başvurular iletilebilirken, desteğini ayrıntılarına ilişkin yapılan açıklamada:

 

‘’Başkan Ovalıoğlu bu kapsamda ilçede yaşayan ve gerekli kriterleri sağlayan emekli vatandaşlara bir kereye mahsus 5 bin TL pazar desteği yardımında bulunulacağını söyledi. Başkan Ovalıoğlu bir diğer yardımın ise ilk ve orta öğretim ile lisede okuyan öğrencilere yönelik olduğunu ifade etti. Yardımın bir kereye mahsus olmadığını ifade eden Başkan Ovalıoğlu, eğitim-öğretim dönemini kapsayan 8 ay boyunca devam edeceğini belirtti. Yardım miktarının belirlenmesi için meclis üyelerinden komisyon oluşturuldu. Komisyon yaptığı toplantı sonrası ilk ve orta okul öğrencilerine 900 TL, lise öğrencilerine ise 1250 TL yardım yapılmasına karar verdi. Mecliste görüşülen bu maddeler oy birliğiyle kabul edildi’’ denildi.

Eylül 2024 Emekli Destekleri

Bakırköy Belediyesi emeklileri ilgilendiren 5000 TL'lik pazar desteği ile ilgili bilgi verirken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden emekliler de pazar desteklerini ve farklı yardım programlarının hayata geçip geçmeyeceğini merak ediyorlar. Belediyeler önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da emeklileri ilgilendiren destek projelerine ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu durumda, söz konusu desteklere erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz