1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Evde Bakım Maaşının 10.000 TL Olacağı Tarih!

Evde Bakım Maaşının 10.000 TL Olacağı Tarih!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşına ne zaman zam yapacağı eylül ayında da merak ediliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Yaşlı ve engelli aylığı kapsamında eylül ayında toplamda 5.6 milyar TL'nin ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş duyurdu. Yaşlı ve engelli aylıklarının verilmesinin ardından farklı destek ödemeleri ile ilgili de araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, evde bakım maaşının hangi tarihte iletileceği ve güncel tutarları merak edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın evde bakım maaşına zaman yeni zam yapacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde evde bakım maaşının 10.000 TL’yi aşıp aşmayacağı da merak ediliyor. 

Evde Bakım Maaşı 2024 Eylül Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayında evde bakım maaşını hangi tarihte sağlayacağına ilişkin açıklama yapılmasa da önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Eylül dolaylarından 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının yurt çapındaki yüz binlerce hak sahibi vatandaşa iletileceği düşünülüyor. Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle ay ortasında verildiği için önümüzdeki haftanın ilk günlerinde evde bakım maaşının sağlanması halinde bakanlık açıklamalarda bulunacak. 

Evde Bakım Maaşı Yeni Zam Tarihi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına en son geçtiğimiz temmuz ayında zam yapmış ve gerçekleşen artış neticesinde evde bakım maaşı ödemeleri 9077 TL seviyesine yükselmişti. Bu çerçevede, yeni artışların da önümüzdeki süreçlerde memur maaş katsayısına göre belirlenmesi bekleniyor. Evde bakım maaşı zammına dair henüz oran telaffuz edilmese de yıl sonunda memur maaşının yüzde 10 ile 15 aralığında artacağına dair tahminler ağırlık kazanıyor. Bu kapsamda, 2025 yılının ilk ayında Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre memur maaş katsayısının belirlenmesi sonrasında evde bakım maaşında da artışa gidilecek. Memur maaşlarının yüzde 10 ile 15 aralığında yükselmesi halinde de evde bakım maaşı 10.000 TL seviyesinin üzerine çıkacağına dair tahminler bulunuyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz